Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Noviteti na sajmu automobila u Ženevi

Salon automobila u Ženevi trajaće od 6. do 16 marta 2014. godine je najbitniji sajam automobila u svetu. Na njemu će biti predstavljen veliki broj noviteta gotovo svih proizvođača automobila.

Audi

Audi će prikazati S1, mali sportski kompaktni hečbek, kandidat Fiesti ST, Cliu RS i Pežou 208 GTi. U njega će biti „spakovan“ dvolitarski turbo benzinac sa 228KS i čuveni Audijev Quattro sistem. Redizajnirana maska će najaviti Audijev dizajnerski trend za sve naredne modele u gami.

Nova generacija Audija TT takođe će biti predstavljena, kao i Audi Allroad Shooting Brake koncept koji je po prvi put predstavljen na sajmu u Detroitu.

audi-allroad-shooting-brake

Audi Allroad Shooting Brake koncept

audi-s1

Audi S1

BMW

Posle predstavljanja u Detroitu sportskih izdanaka M3 i M4, ovi modeli biće predstavljeni u Ženevi.

BMW će po prvi  put prikazati BMW Serije 2 Active Tourer, prvi miniven iz BMW-a sa pogonom na prednje točkove.

Serija 4 Gran Coupe će takođe krasiti BMW-ov štand.

 

bmw-2-active-tourer

BMW Serije 2 Active Tourer

bmw-4-series-gran-coupe-2014

BMW Serije 4 Gran Coupe

bmw-m3-saloon-2014

2014 BMW M3

bmw-m4-coupe-2014

2014 BMW M4

Citroen

Pre zvanične prezentacije Citroen je objavio slike i detalje krosovera Citroen C4 Cactus. Ovaj „fanki“ krosover biće direktan konkurencija Nissanu Juke i Škodi Yeti.

citroen-cactus

Citroen C4 Cactus

Ferrari

Ferrari će predstaviti model California T, kabriolet sa novom generacijom V8 motora manje zapremine (3,9 litra) i 553KS.

ferrari-california-t

Ferrari California T

Fiat

Od Fijata ćemo videti novi model Fiat Panda Cross i Freemont Cross koji ima nešto viši klirens od Pande 4×4 i specijalni sistem pogona na svim točkovima koji raspoređuje odnos snage na točkovima u zavisnosti od stanja terena i uslovima vožnje.

fiat-panda-cross

Fiat Panda Cross

Fiat Freemont Cross

Fiat Freemont Cross

 

Ford

Ford će predstaviti redizajnirani Ford Focus na kome je dominantna rešetka hladnjaka i farovi i branik koji su u skladu sa ostalim modelima u gami.

Pored Fokusa biće prikazani Ford Edge koncept i novi Mustang.

2015 Ford Focus

2015 Ford Focus

2015 Ford Focus karavan

2015 Ford Focus karavan

ford_edge_concept

Ford Edge koncept

ford-mustang-coupe-2014

2014 Ford Mustang

Honda

Glavna atrakcija i dugo očekivani model biće koncept Honda Civic Type R koji će prerasti u produkcijsku verziju Type R za 2015. godinu. Očekuje se motor snage oko 276KS.

Honda FCEV koncept vozila sa gorivnim ćelijama na vodonik biće prvi put predstavljen na Evropskom tržištu. Produkcijska verzija očekuje se 2015. godine.

honda-civic-type-r

Honda Civic Type-R

Hyundai

Koncept krosovera iz Hyundai-ja sa imenom Intrado najavljuje radikalan dizajn i agregat baziran na upotrebi gorivnih ćelija.

Novi Hyundai Genesis već viđen u Detroitu biće prvi put predstavljen na Evropskom tržištu.

Hyundai-Intrado-koncept

Hyundai Intrado

Jeep

Novi Cherokee sa radikalnim dizajnom prednje maske oko kojeg se lome koplja da li je pogodak ili promašaj će se posle godinu dana od pojave u SAD predstaviti i evropskim kupcima. Za „starosedeoce“ Cherokee će predstaviti novi dvolitarski turbo dizel agregat, a vrh ponude biće 3.2 litarski V6.

Osim „velikog džipa“ biće predstavljen i koncept nazvan Jeepster kojim će gledati da ukrade deo tržišnog kolača rezervisanog za Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 i male gradske krosovere.

jeep-cherokee-2014

2014 Jeep Cherokee

Lamborghini

Novi Lamborghini Huracan dolazi kao zamena za veoma uspešan Gallardo. U njemu se nalazi 5,2 litarski V10 benzinac iz koga je izvučeno 601KS što je dovoljno za vreme 3,2 sekunde od 0-100km/h.

Lexus

Leksus će gledati da napadne segment luksuznih krosovera srednje veličine poput Audija Q5 i BMW X3 svojim novim modelom Lexus LF-NX.

lexus-lf-nx-crossover-concept

Lexus LF-NX

Mazda

Nova Mazda2 se očekuje naredne godine, a u Ženevi biće predstavljen koncept Mazda Hazumi koji će nagovestiti izgled nove verzije. Uz ovaj koncept biće predstavljen i novi 1.5 litarski dizel koji će biti deo SkyActive palete agregata.

mazda hazumi - mazda2 teaser-800

Mercedes-Benz

Novi Mercedes Kupe S Klase biće predstavljen u Ženevi. Auto će u početku imati 4,7 litarski V8 benzinac i cenu koja kreće od 90.000€.

Miniven V Klase, sa svojih 8 sedišta i luksuznijim enterijerom je naslednik modela Viano.

mercedes_s-class_coupe

Mercedes S Klase kupe

mercedes-c-class

Mercedes C Klase

mercedes-v-class

Mercedes V Klase

Mitsubishi

Mitsubishi će predstaviti tri nova koncepta koji će koristiti hibridnu tehnologiju. Koncepti će biti iz tri segmenta: kupe, SUV i miniven.

Opel

Opel će u Ženevi predstaviti laganu, visoko-performansnu verziju Astre, model Astra OPC EXTREME.

Opel-astra-vxr-extreme

Opel Astra VXR Extreme

Peugeot

Peugeot će zvanično predstaviti novi karavan, Peugeot 308 SW za koga su početkom januara već objavljene fotografije. Auto je lakši i ekonomičniji od odlazećeg modela, a kako tvrde u u Pežou imaće i najveći prtljažnik u klasi.

Premijeru će imati i mali gradski auto, Peugeot 108.

peugeot_108

Peugeot 108

peugeot-308-sw

Peugeot 308 SW

Qoros

Iznenađenje koje dolazi iz Kine, najmlađi brend na tržištu, Qoros predstaviće svoj drugi model ikad, model Quoros 3. Novi model je hečbek i očekuje ga borba sa već dokazanim Hyundai i30, Kia cee’d, Ford Focus i drugima.

qoros-3-hatch

Qoros 3 Hatchback

Renault

Reno će predstaviti novi model Twinga kao kontratežu Pežou 108. Novi Twingo je razvijen u saradnji sa Smartom i imaće motor iznad zadnje osovine i pogon na zadnje točkove!

renault_twingo

Renault Twingo

Seat

Seat će ponuditi povišeni karavan prilagođen vožnji van puta. Model će se zvati Seat Leon ST Estate i imaće 4×4 pogon nazvan 4Drive. Agregat koji će biti ugrađen je poznati 2.0 litarski TDI iz VW grupacije.

Seat Leon Cupra, sportski hečbek takođe će ugledati svetlost dana, pandan Golfu GTI.

leon-st-4drive

Seat Leon ST Estate 4drive

seat-leon-sc-cupra

Seat Leon SC Cupra

Škoda

Od Škode se očekuje da će predstaviti Škoda VisionC koncept kupe kao alternativu skupljem bratu uz grupacije, Passatu CC. Kupe će biti baziran na Oktaviji, a prema viđenim skicama imaće oštrije linije od konzervativnog izgleda Oktavije.

Offroad verzija Škoda Octavia Scout će debitovati u Ženevi. Treća generacija ovog „poluterenca“ imaće 4×4 sistem za vožnju van puta koji je već viđen u modelu Yeti, a na nepristupačnim terenima karoserija biće zaštićena plastičnim panelima.

skoda_scout_front

Škoda Octavia Scout

skoda-vision-c

Škoda VisionC koncept

Toyota

Naslednik Toyote Aygo, kompaktnog gradskog automobila biće predstavljen.

Novi Toyota Aygo

Novi Toyota Aygo

Volkwsagen

VW će prikazati redizajnirani Polo sa oštrijim branicima, izmenjenom maskom i zadnjim delom tako da će sada podsećati na većeg brata Golfa.

Scirocco će takođe biti redizajniran i podsećaće na ostale automobile iz VW ponude. Novi agregati i oprema biće preuzeta od poslednjeg Golfa.

volkswagen_polo_2014

2014 VW Polo

volkswagen-scirocco-novi

VW Scirocco redizajn

Volvo

Posle Volvo Concept Coupe i Volvo Concept XC Coupe, i koncept karavanske verzije – Volvo Concept Estate će se naći na Volvoovom štandu u Ženevi. Ovaj koncept najavljuje pravac razvoja narednih modela.

volvo-concept-coupe-2013

Volvo Concept Coupe

volvo-xc-coupe

Volvo XC Coupe

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: