Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Bez kompromisa: Nova Opel Astra OPC Extreme!

Model Opel Astra OPC EXTREME čija će svetska premijera biti na Salonu automobila u Ženevi je pravi trkački automobil visokih perofmansi. Razvijan je na Nirburgringu, na „Severnom krugu“, najzahtevnijoj trkačkoj stazi na svetu.

Auto je opremljen svim naprednim trkačkim tehnologijama koje poseduje i trkačka verzija Opel Astra OPC Cup sa koje je preneo gene na drum. Osnova automobila je 2.0 litarski turbo benzinac sa preko 300KS koji je ujedno i najsnažniji četvorocilindrični agregat koji je Opel proizveo.

Motor je u potpunosti napravljen od aliminijuma, snaga se prenosi preko šestostepenog manuelnog menjača i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

Opel Astra OPC Extreme

Automobil je za 100kg lakši od Astre OPC zahvaljujući tome što su neki delovi izrađeni od karbonskih vlakana. Od karbona su izrađeni: hauba, zadnje krilo, difuzor, prednji spojler, ukršteno ojačano vešanje, poklopac motora, točkovi, luk zadnjeg točka i krov. Samo točkovi su lakši za 20kg od ekvivalentnih aluminijumskih dok je težina krova od karbona 2,6kg naspram čeličnog koji bi težio 9,3kg. Blatobrani su od aluminijuma težine 800gr po komadu naspram onih od čelika teških 2,24kg.

Snaga od 300KS mora da se nekako obuzda, a za to služe Brembo kočnice sa šestoklipnim kleštima i diskovima od 370mm. Trkačke gume 245/35R19 izuzetnih performansi su posebno razvijene za model EXTREME.

Šasija je podesiva kao kod trkačkog automobila.

Zadnja sedišta su izbačena, a ubačena je roll-bar zaštita. Sedišta za vozača i suvozača su, naravno, Recaro sa pojasevima koji se vezuju u 6 tačaka.

Opel Astra OPC EXTREME galerija:

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: