Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Fiat predstavlja Panda Cross i Freemont Cross

Fiat će na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi predstaviti dva nova modela: Panda Cross i Freemont Cross. Oba modela nude ekskluzivnu opremu za bezbednost korisnika i maksimalnu udobnost sa jedinstvenim stilom.

Panda Cross

Nova Panda Cross je agilno vozilo kojim se lako upravlja u gradskoj vožnji sa dodatnom opremom karakterističnom za 4×4 terensko vozilo više kategorije. Sistem „Torque on demand“ (elektronska blokada diferencijala) se aktivira po potrebi na terenu sa slabijim prianjanjem.

Fiat Panda Cross

 

Panda Cross nudi i izbornik za najbolje iskorišćenje pogona na svim točkovima. „Terrain Control“ nudi sledeće opcije:

  • AUTO – automatska raspodela snage po točkovima po potrebi
  • LOCK – pogon na svim točkovima je stalno aktiviran za optimalnu upotrebu sa raspodelom obrtnog momenta između točkova u zavisnosti od uslova puta, kočenjem točkova koji počnu da proklizavaju, a prenošenjem obrtnog momenta na one točkove koji imaju bolje prianjanje
  • HILL DESCENT – prilikom spuštanja nizbrdo po jako strmoj padini ili prilikom spuštanja neravnim putem.

Fiat Panda Cross

Na karoseriji se uočavaju paneli koji štite karoseriju od oštećenja na neuređenim terenima. Pre svega se izdvaja velika zaštitna ploča napred boje titanijuma, novi izgled branika, plastične obloke oko točkova. 15-inčni točkovi su od lake legure sa pet paoka i gumama za sve sezone dimenzija 185/65R15.

Dužina automobila je  3700mm. Uzlazni ugao je 24, a izlazni 33 stepena.

U bogatoj opremi ističe se sistem koji u gradskoj vožnji automatski koči auto pri brzinama manjim od 30km/h da bi se izbegao sudar ili ublažile posledice.

Dve verzije motora su dostupne, obe sa Start&Stop sistemom koje se mogu pohvaliti boljom ekonomičnošću nego na modelu Panda 4×4. To su 1.3 MultiJet II turbo dizel sa 80KS i 0.9 TwinAir Turbo sa pogonom na benzin. Verzija sa benzinskim motorom ima šestostepeni manuelni menjač sa skraćenom prvom brzinom.

U prodaji na evropskom tržištu naći će se na jesen 2014. godine.

Freemont Cross

Novi Freemont Cross je dizajniran da ispuni potrebe moderne porodice koja posebno traži prostor i praktičnost. Automobil je atraktivnog i prepoznatljivog izgleda.

Fiat Freemont Cross

Agregati koji će se ugrađivati u Freemont Cross je 2.0 MultiJet II dizel sa 140KS, šestobrzinskim manuelnim menjačem i 2.0 MultiJet II sa 170KS, oba u verziji 4×2 sa pogonom na prednjim točkovima. Još jedna verzija sa aktivnim pogonom na svim točkovima i automatski menjačem omogućava vrhunsku udobnost i zadovoljstvo za volanom.

Poslednji trendovi u multimedijalnoj tehnologiji se nalaze u Freemont Cross-u:

  • 8,4 inčna satelitska navigacija sa ekranom osetljivim na dodir, DVD plejerom sa Bluetooth povezivanjem
  • Bočna kamera za parkiranje
  • Zvučni sistem Premium Alpine sa 6 zvučnika i sabvuferom ukupne snage 368W

Vozačevo sedište sa električnim podešavanjem 10 parametara, prednje suvozačevo sedište može da se spusti, drugi i treći red sedišta mogu da se obore i time povećaju zapreminu prtljažnog prostora do 1500 litara. Enterijer je prakitčan i postoji više od 20 mesta za odlaganje sitnica ukupnog kapaciteta 140 litara.

Fiat Freemont Cross

Aktivni pogon na svim točkovma (AWD) upotpunjuje opasan izgled Freemont Cross, a nudi inteligentan pogon koji vrši raspodelu snage na sva četiri točka u zavisnosti od tipa podloge: blato, sneg, led.

Na polju bezbednosti ovaj model je osvojio najviše ocene i 5* od EuroNCAP agencije. Bezbedonosni sistemi uključuju napredne višestepene vazdušne jastuke, aktivne naslone za glavu, elektronsku kontrolu stabilnosti sa kontrolom vuče i sistem pomoći pri kočenju. Bočni vazdušni jastuci na prozorima za treći red sedišta i vazdušni jastuci ugrađeni u prednjim sedištima za putnike na zadnjoj klupi, ISOFIX sistem za dečija sedišta, disk kočnice na sva 4 točka i Active Hood koji podiže haubu za zaštitu pešaka prilikom udarca su još neki sigurnosni sistemi koje ovaj auto poseduje.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: