Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

fiesta

Ford Fiesta proglašena ženskim autom godine u svetu

Nova Ford Fiesta sa 1.0 litarskim EcoBoost motorom je osvojila titulu ženskog automobila godine u svetu za 2013. godinu ispred Range Rovera, Porschea i Audija.


Ford Fiesta je najprodavaniji mali automobilu u Evropi u prvom kvartalu 2013. godine

Prema najnovijim podacima u svetu vodećeg provajdera i istraživača automobilskih podataka, JATO Dinamics, Ford Fiesta je u Evropi najprodavaniji mali automobil u martu i za prva tri meseca 2013. 


Ford počeo proizvodnju nove Fieste ST: 0 do 100 km/h za manje od 7 sekundi

Ford je 7. februara u svojoj montažnoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj, započeo proizvodnju nove Ford Fieste ST – prve serijski napravljene Fieste sa ubrzanjem ispod sedam sekundi.


Ford Fiesta je najprodavaniji mali automobil u Evropi u 2012.

Po podacima automobilskog informacionog provajdera, JATO Dinamics, prošle godine potrošači su kupali novu Ford Fiestu svaka dva minuta, što je čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi.


Fordov MyKey sistem omogućava mladim vozačima da „spasu obraz“

MyKey tehnologija omogućava roditeljima da postave određene restrikcije mladim vozačima čime promovišu bezbedniju vožnju; ograničava maksimalnu brzinu, smanjuje maksimalnu jačinu zvuka, a onemogućava deaktivaciju pomoći vozaču i bezbednosnih tehnologija. Psiholog i savetnik britanske vlade, Cris Burgess, ekspert za ponašanja vozača, kaže da MyKey takođe pruža mladim vozačima, koji su pod pritiskom putnika da preuzmu rizik,…»


EuroNCAP: Pet zvezdica za Fordove modele Fiesta i Kuga i još šest nagrada za bezbednost

http://www.youtube.com/watch?v=G7TuCJAVP2A“

Ford je prvi proizvođač automobila koji je osvojio šest različitih Euro NCAP nagrada za izuzetne tehnološke inovacije, nakon što je primio nagradu za MyKey sistem na novoj Fiesti i SYNC sistem za pozivanje hitne pomoći u potpuno novom B-MAX-u, novoj Fiesti, C-MAX-u, Focusu i potpuno novom modelu Kuga.


Ford počinje proizvodnju nove Fieste

Najprodavaniji evropski mali automobil smeliji, zeleniji i pametniji. Masovna proizvodnja nove Fieste počinje u Fordovoj montažnoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj, za isporuku dilerima širom Evrope New Fiesta kombinuje novi smeo dizajn spoljašnjosti sa rafiniranom unutrašnjošću Najprodavaniji mali auto u Evropi pruža SYNC, MyKey i Active City Stop sistem; po iskoristivosti goriva visoko efikasna gama…»


Redizajnirana Ford Fiesta

Ford je objavio fotografije osveženog modela Fiesta. Posle ovog redizajna model se stilski približio izgledu predstojećem Mondeu i aktuelnom Fokusu. Kažu da podseća na Aston Martin, što nikako ne može da bude loše. 🙂 Od motora glavni adut biće trocilindrični 1.0 litarski EcoBoost koji je osvojio nagradu za najbolji motor godine. Od bitnijih sistema u…»


Ford Fiesta ponovo najprodavaniji mali automobil u Evropi

Prema podacima koje je objavio JATO Dynamics, Ford Fiesta je u aprilu bio najprodavanijimaliautomobil u Evropi, a drugi po prodaji automobila svih kategorija u aprilu i u prva četiri meseca 2012 U prošlom mesecu u Evropi prodato 25.900 automobila Ford Fiesta, odnosno ukupno 117.100 u prva četiri meseca ove godine Od početka prodaje aktuelne generacije…»


Ford Fiesta ST zvanično

Ford je prestavio zvaničnu verziju Fieste ST koja izgleda identično Fiesta ST konceptu koji je predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu prošle godine. Ford Fiesta ST je sportska verzija malog hečbeka sa troja vrata. Agregat koji pokreće auto je 1.6 litarski EcoBoost motor sa 180KS i 240Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina ove male zujalice…»