Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Ford Fiesta proglašena ženskim autom godine u svetu

Nova Ford Fiesta sa 1.0 litarskim EcoBoost motorom je osvojila titulu ženskog automobila godine u svetu za 2013. godinu ispred Range Rovera, Porschea i Audija. Članovi stručnog žirija organizacije pod nazivom Women’s World Car of the Year su nakon većanja donele odluku da „vrhunski izgled i osećaj“ koji nudi Ford Fiesta i niska potrošnja goriva su aduti koji su ovaj auto stavile ispred konkurenata u vidu Audi Allroad, Range Rover i Porsche Boxter S.

Ovaj model je proglašen i najekonomičnijim „ženskim“ automobilom godine od strane panela koji je sastavljen od 18 žena, automobilskih novinara. Oni su sudili po više faktura koji uključuju bezbednost, vrednost za uloženi novac, estetski izgled, prostor za prtljag i sitnice, jednostavnost upotrebe automobila za prevoz detata, boju, seksipil (automobila  ?!) i uticaj na životnu sredinu.

Ford Fiesta

Novi Fordov 1.0 litarski Ecoboost je već odneo titulu za Međunarodni motor godine za 2012. i 2013. godinu, iz nepunog litra zapremine isporučuje 125KS i 99 g/km  CO2.

Ford Fiesta nudi još par zanimljivih sitnica: Ford MyKey sistem za bezbednost mlađih „zelenih“ vozača i Ford SYNC sa Emergency Assistance koji u slučaju nezgode zove najbližeg operatera. Tu je takođe i sistem Active City Stop koji onemogućava sudare pri niskim brzinama prateći rastojanje od vozila ispred.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: