Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Ford Fiesta ST zvanično

Ford je prestavio zvaničnu verziju Fieste ST koja izgleda identično Fiesta ST konceptu koji je predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu prošle godine.

Ford Fiesta ST je sportska verzija malog hečbeka sa troja vrata. Agregat koji pokreće auto je 1.6 litarski EcoBoost motor sa 180KS i 240Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina ove male zujalice je 220km/h, a ubrzanje od 0-100km/h je nešto ispod 7 sekundi.

Auto je razvijen od strane Fordovog Team RS koji je primenio postojeća iskustva u razvoju sportskih verzija ovog proizvođača. Upravljanje je poboljšano pomoću specijalno podešene šasije koja je 15mm niža od standardne Fieste. Fordov poboljšani sistem za usmeravanje snage (Torque Vectoring Control system) i ESP koji radi u tri moda zaduženi su za pravo uživanje u ovom automobilu. Sve ovo je testirano na Nurburing stazi u preko 5000 pređenih kilometara.

Enterijer je prepun opreme prilagođene sportskoj orijentaciji sa standardnim Recaro sportskm sedištima. Fiesta je opremljen i MyKey sigurnosnim ključem koji omogućava vlasnicima da ograniče performanse automobila kada ga koriste manje iskusni vozači.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: