Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Volkswagen AG grupa osvojila nagradu „Žuti Anđeo 2012“ u tri od pet kategorija

Volfsburg/Minhen, 19. Januar 2012 – Na današnji dan, ADAC je nagradio izvanredne proizvode, inovacije i ličnosti po osmi put sa svojim nagradama “Žuti Anđeo”. Kompanija koja se pokazala vodećom, po viđenju žirija sačinjenog od stručnjaka i čitalaca ADAC Motorwelt časopisa – Volkswagen Grupa – zablistala je u tri od pet kategorija.

U kategoriji “Auto”, Audi Q3 je pobednik. Čitaoci ADAC Motorwelt časopisa su odabrali uspešni model iz Ingolštada kao svog favorita između 40 novih vozila, što je Volkswagen Grupi donelo trofej za prvo mesto.

Svake godine, ADAC – najveći automobilski klub u Evropi – nagrađuje nove ideje koje poboljšavaju pokretljivost, sigurnost u transportu i zaštitu životne sredine kroz nagradu “Inovacije & životna sredina”. Volkswagen je vodeći u ovoj oblasti, i impresionirao je žiri stručnjaka razvojem Kočnice za lančane sudara (Multicollision Brake – MKB): ovaj sistem se automatski aktivira posle početnog sudara sa ciljem da smanji ozbiljnost nezgode i izbegne bilo kakve sekundarne sudare – u potpunosti , ako je moguće. MKB je prepoznat kao značajn novi sistem u sveukupnoj sigunosti vozila, i biće uključen u novu generaciju Golfa.

Na kraju, Passat TSI EcoFuel je pobedio u kategoriji “Auto budućnosti”. Žiri eksperata je procenjivao vozila koja se trenutno prodaju na Nemačkom tržištu, u odnosu na svakodnevnu praktičnost, ekonomičnost, kompatibilnost sa životnom sredinom i sigurnost. Zaključili su da Passat TSI EcoFuel i dalje predstavlja standard među vozilima na prirodni gas.

Volkswagen Grupa je zaokružila svoj uspeh sa rezultatima u kategoriji “Kvalitet”: Drugo mesto je osvojio Audi A5, a treće ŠKODA Superb. Ocene u ovoj kategoriji su date na osnovu ADAC statistike o popravkama i studijama zadovoljstva klijenata sa modelima koji su na tržištu tri godine ili manje.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: