Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Više od 100 modela za 2012. godinu 6 od 8

Nastavak prethodnog članka.

Opel Ampera

Početak prodaje: April
Cena: oko 29.000 funti

„Blizanac“ Chevrolet Voltu, Ampera ima ukupnu autonomiju od 480km i potrošnju oko 1.6 litra na 100km. U isto vreme je fleksibilnija nego li automobili sa samo električnim pogonom jer poseduje i benzinski motor koji služi kao generator. Opel radi i na manjem modelu sličnom Amperi koji je baziran na Astri.

Opel Astra kabriolet

Početak prodaje: Septembar
Cena: oko 22.000 funti

Kod nove Astre kabriolet vraća se u upotrebu platneni krov za razliku od čvrstog koji se nalazio u prethodnoj generaciji. Za novu vrstu platna u Opelu kažu da je izdržjivija i ima bolju zvučnu izolaciju nego li dosadašnja rešenja. Automobil će biti širi i niži u odnosu na standardnu Astru jer je bazirana na sličnoj šasiji kao i kod GTC modela.

Opel Astra VXR

Početak prodaje: Avgust
Cena: oko 25.000 funti

Kao osnova uzeta je Astra GTC sa troja vrata i dodat je VXR paket opreme za karoseriju, veliki točkovi od lake legure i sportski zadnji spojler. Snagu isporučuje turbo četvorocilindrični 2.0-litarski motor sa 276KS, za 39KS više u odnosu na prethodnu verziju. Tako Astra VXR ima više snage nego li glavni konkurenti, VW Golf GTI i Ford Focus ST. Rezultat: vreme manje od 6 sekundi do 100km/h i maksimalna brzina od 250km/h. VXR ima i FlexRide amortizere sa promenljivom tvrdoćom, a u Sport modu osim čvršćeg ogibljenja pojačava se i odziv papučice gasa i osetljivost upravljača. Unutra se mogu naći specijalni VXR instrumenti i kožna sportska sedišta.

Opel Junior

Početak prodaje: Decembar
Cena: oko 10.000 funti

Baziran na Corsa, ovaj premijum gradski autić je tu da bude konkurencija Miniju i Fiat 500. Akcenat kod ovog modela će biti na zabavi u vožnji, stilu i personalizaciji sa više od 10.000 raznih kombinacija boja i paketa opreme.

Opel Mokka

Početak prodaje: Oktobar
Cena: oko 14000 funti

Rival modelu Mini Countryman biće napravljen na novoj Opelovoj platformi za male automobile. Biće dostupan sa raznim motorima uključujući i 1.6 litarski benzinac sa 180KS i 1.7 litarski dizelaš sa 130KS. U opciji će biti pogon na dva ili četiri točka

Opel Zafira Tourer

Početak prodaje: Januar
Cena: oko 21000 funti

Na tržištu kao konkurencija Ford S-Max je praktičan, prostran i pokretljiv porodični auto. Ovo je i najskuplja Zafira ikad napravljena. Zahvaljujući impresivnim motorima, udobnom vožnjom i direktnom upravljivostu Opel će imati opravdanje za nešto višu cenu ovog modela.

Peugeot 208

Početak prodaje: Jun
Cena: oko 10500 funti

Ovaj stilski mali gradski auto preti da pomrsi konce konkurentima kad krene prodaja. Verzije sa troja i petora vrata biće dostupne u prodaji od samog početka. Razlikovaće se po različitoj maski hladnjaka. Bez obzira što je 70mm kraći od prethodnika i nešto niži, imaće unutrašnjeg prostora više nego li prethodnik, model 207, a imaće i veći prtljažnik sa 285litra. Težina je smanjena za čitavih 110kg što će se pozitivno odraziti na potrošnju. Od motora moći će da se bira između 5 dizelaša od 89 do 108KS

Peugeod 3008 HYbrid4

Početak prodaje: Januar
Cena: oko 27000 funti

Dizel hibridi najavljuju bolju budućnost u smislu potrošnje i očuvanja okoline. Prosečna potrošnja je oko 3.8 litra na 100km, a emisija CO2 je ispod 100g/km – za auto sa pogonom na sva četiri točka su impresivni podaci. Zadnju osovinu pokreće električni motor koji je jako efikasan tako da će se u gradu većim delom koristiti samo on.

Peugeot 508 RXH

Početak prodaje: Jun
Cena: oko 30.000 funti

Novi vrh ponude modela 508 SW je Pežoov odgovor Audiju Allroad. Model 508 RXH imaće 200KS 2.0 litarski Hdi motor sa HYbrid4 pogonom – prednju osovinu pokretaće dizelaš, a zadnju električni motor. U električnom modu očekuje se potrošnja od 4.2l/100km.

Porsche 911 Cabriolet

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 80000 funti

Novi 911 biće predstavljen prvo u kabriolet verziji. U osnovnoj verziji za cenu od 80000 funti imaće 350KS 3.4 benzinac, a vrh ponude biće 3.8 litarski benzinac sa 400KS za Carrera S. Auto će imati platneni krov sa magnezijumskim mehanizmom za sklapanje da bi se uštedilo na težini i snizio centar težišta. Aerodinamika je poboljšana tako da krov kada je sklopljen se nalazi tačno u liniji po kojoj se kreće vazduh kao kod kupe modela. Stop-Start sistem je standardni čime će se dodatno smanjiti potrošnja koja se očekuje da iznosi oko 9.5l/100km.

Porsche Boxster

Početak prodaje: Avgust
Cena: oko 38.000 funti

Predstavljen na sajmu automobila u Detroitu, ovaj model će još više deliti tehnologiju sa skupljim 911. Imaće širu i lakšu karoseriju od prethodnog modela. Brža Boxster S varijanta zadržaće isti 3.4 litarski šestocilindrični motor. Osnovna verzija imaće novi četvorocilindrični benzinac sa 270KS.

Nastavak u sledećem članku.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: