Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Najava Chevrolet noviteta za predstojeći sajam u Frankfurtu

Chevrolet će prikazati mnoštvo novih pogodnosti i unapređenja sistema bezbednosti u okviru svoje ponude vozila na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013. godine. Među najvažnijim dizajnerskim rešenjima je nova Spark Bubble verzija, koja će još veći broj kupaca učiniti ljubiteljima Chevrolet-ovog najpopularnijeg modela u Evropi.

Spark Bubble – veća praktičnost i odličan izgled

Kupci na odabranim evropskim tržištima mogu da naruče novi Spark Bubble, posebnu verziju ovog popularnog gradskog automobila. On poseduje sportski branik, bočne lajsne, 15-inčne bele alu-felne, kao i živahne bele ili ružičaste Bubble detalje na prednjim branicima. Centralna konzola i umeci  su stilizovani kako bi bili u skladu sa živahnim šablonom boja u spoljašnjosti. Sedišta su napravljena od veštačke kože.

2014 Chevrolet Spark Bubble Edition

Pored toga, najuspešniji evropski Chevrolet model će ponuditi unapređenu bezbednost, zahvaljujući standardnom sistemu elektronske kontrole stabilnosti (ESC), te će ispunjavati Euro 5+ kriterijume emisije izduvnih gasova.

U unutrašnjosti, odeljak sa instrumentima i dekorativni elementi su restilizovani. Novi radio uređaj sa Bluetooth priključkom je standardan deo opreme u većini konfiguracija. U unutrašnjosti se nalazi i CD plejer kao i USB i aux-in ulazi. Komande na upravljaču se mogu koristiti za audio striming i pozive bez upotrebe ruku.

Chevrolet Aveo dobija retrovizorsku kameru

Kupce koji planiraju da kupe Aveo sa Chevrolet MyLink radio priključkom obradovaće mogućnost upotrebe standardne retrovizorske kamere. Ovaj uređaj je povezan na 7-inčni ekran radija, visoke rezolucije, koji je osetljiv na dodir, i koji manevrisanje prilikom parkiranja na uskom prostoru čini bezbednijim i udobnijim.

Viši nivoi opreme kod modela Chevrolet Aveo će imati stilizovane LED migavce koji se nalaze na spoljašnjim retrovizorima.

Cruze dobija drugi MyLink radio, još opcija pogonskih sistema i bezbedonosne opcije

Sa novim modelom za ovu godinu, Cruze će biti ponuđen sa dva različita MyLink radio uređaja, oba sposobna da besprekorno integrišu sadržaj sa pametnog telefona. Pored postojećeg Chevrolet MyLink radija, novi MyLink sistem sa displejom sa ikonicama će biti  ponuđen kod viših nivoa opreme.

2014 Chevrolet Cruze SW

Sistem uključuje integrisani navigacioni sistem, CD plejer, opciju prepoznavanja glasa i opciju pretvaranja teksta u zvuk. Oba radija moći će da se ažuriraju čim budu dostupni novi sofverski sistemi i aplikacije.

Od ove jeseni, u ponudi će biti četiri benzinska motora za sve stilove karoserija modela Cruze:

  • 1,4l (100 ks/75 kW) atmosferski agregat
  • 1,4l Turbo motor (140 ks/103 kW)
  • 1,6l (124 ks/91 kW)
  • 1,8l (141 ks/104 kW)

Ponuda dizel motora, koja trenutno obuhvata motore:

  • 1,7l (130 ks/96 kW)
  • 2,0l (163 ks/120 kW)
  • 1,7l sa 110 ks (81 kW) – nova dizel verzija motora sa svega 99g CO2/km.

Kod viših nivoa opreme modela Cruze, Chevrolet uvodi  Upozorenje na slepi ugao (Side Blind Zone Alert), bezbednosnu funkciju koja, pomoću radara, opaža vozila koja se približavaju a nalaze se u zoni slepog ugla,. U potencijalno opasnim situacijama, vozač se upozorava pomoću narandžastog displeja koji se pali na levom ili desnom retrovizoru. Displej će se upaliti ako vozač pokuša da upali migavce dok se u zoni slepog ugla nalazi vozilo. Spoljni retrovizori imaće integrisane LED migavce.

Chevrolet Orlando dobija naprednu podršku parkiranju

U modelu za ovu godinu Orlando će imati na raspolaganju Upozorenje na slepi ugao i Naprednu podršku parkiranju kod viših paketa opreme. Ova funkcija prepoznaje slobodno parking mesto prolazeći pri malim brzinama i automatski navodi vozača prilikom parkiranja.

2014 Chevrolet Orlando MyLink

Besprekorna integracija pametnog telefona biće moguća zahvaljujući novom Chevrolet MyLink povezanom radio uređaju sa ikonicama, sa 7-inčnim tač-skrinom visoke rezolucije, u punoj boji. Novi radio biće standardan deo opreme i, zavisno od nivoa opreme, njegov paket će uključivati retrovizorsku kameru i integrisan navigacioni sistem.

Putnici na zadnjim sedištima dobiće (u zavisnosti od nivoa opreme) zagrevanje drugog reda sedišta.

2014 Chevrolet Orlando

Izmene eksterijera uključuju LED pokazivače pravca na spoljnim retrovizorima, kao i nove 16-inčne ratkapne i 17 i 18-inčne alu-felne. Ispod haube, Orlandov dokazan benzinski motor sa turbo-punjenjem od 1,4L sada se može upariti sa 6-stepenim automatskim menjačem.

Efikasniji dizel pogon za Chevrolet Malibu

Chevrolet prodajni saloni širom Evrope počeli su da nude unapređenu verziju modela Malibu 2.0L, sa dizel motorom. Varijanta sa ručnim menjačem je sa standardnom Start/Stop funkcijom, smanjenom potrošnjom goriva od 4,7L/100 km u kombinovanom režimu vožnje. Emisija CO2  je 125 g po km. Dodatna poboljšanja uključuju, kod viših nivoa opreme,  retrovizorsku kameru, kao i signal naglog zaustavljanja, koji se aktivira na svim varijantama prilikom naglog kočenja.

Trax dobija 1.4 litarski Turbo u varijanti sa pogonom na prednje točkove

Chevrolet prodajni saloni širom Evrope počeli su da nude unapređenu verziju modela Malibu 2.0L, sa dizel motorom. Varijanta sa ručnim menjačem je sa standardnom Start/Stop funkcijom, smanjenom potrošnjom goriva od 4,7L/100 km u kombinovanom režimu vožnje. Emisija CO2  je 125 g po km. Dodatna poboljšanja uključuju, kod viših nivoa opreme,  retrovizorsku kameru, kao i signal naglog zaustavljanja, koji se aktivira na svim varijantama prilikom naglog kočenja.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: