Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

VW Passat TDI sa rekordnom potrošnjom od 3 litra na 100km

U obaranju Ginisovog svetskog rekorda, Volkswagen Passat TDI je prošao kroz 48 država SAD, sve sem Aljaske i Havaja.

Volkswagen Passat TDI 2.0 TDI (103 kW/140 PS), proizveden u pogonu Volkswagen Chattanooga (Tenesi) prešao je rastojanje od 8.122 milja (cca. 13.071 kilometara) sa rekordno niskom potrošnjom goriva u roku od 16 dana. Ovaj rekord je zabeležen u prisustvu zvaničnika organizacije Ginisovi svetski rekordi.

Tim vozača, bloger Wayne Gerdes i inženjer Bob Winger dostigli su potrošnju goriva koja je iznosila samo 3,02 litre na 100 kilometara, što znači 78 milja po galonu. “Osetili smo da imamo dobre šanse da pobijemo postojeći rekord sa serijskom proizvodnjom Passata TDI” izjavio je Gerdes, ali da ga prevaziđemo s prosekom od 77,99mpg je zaista neverovatno i impresivno i svedoči o potencijalu Volkswagenovih TDI vozila. “Takođe pokazuje koliko potrošnja goriva zavisi od vozača”. Prehodni svetski rekord je zabeležio 67,9 milja po galonu.

Volkswagenovi napredni motori sa turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem nude zvanično najekonomičniju portrošnju goriva na autoputevima odnosno 43 milje po galonu (EPA) kad su opremljeni šestostepenim manuelnim prenosom (5,5 l na 100 km).

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: