Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru osvojio dve nagrade „Vehicle Dynamics-a“ za 2012

Internacionalni magazin „Viekl dajnamiks“ (Vehicle Dynamics) izabrao je „Subaru BRZ“ za „Automobil godine 2012“, a gospodina Tošio Masudu iz kompanije „Fudži teška industrija“ (Fuji Heavy Industries – FHI) koja proizvodi automobile Subaru,  proglasio „Dinamičnom osobom godine 2012“ za njegovu vodeću ulogu u kreaciji i razvoju sportskog automobila. Sličnu nagradu dobio je i strateški partner FHI, Tojota, za svoju verziju sportskog automobila iz zajedničkog projekta, model „GT86“, kao i gospodin Tada, glavni inženjer.

“Subaru BRZ” je prvi put predstavljen javnosti decembra prošle godine na salonu automobila u Tokiju, a evropskim novinarima i publici na ženevskom auto-salonu marta ove godine. Razvijen pod motom “savršeno zadovoljstvo u vožnji” subaruov novi sportski automobil je lagani 2+2 kupe sa pogonom na zadnje točkove poslednjom i najsavršenijom generacijom bokser motora.

Oduševljen ovom vešću, Tošio Masuda, generalni direktor divizije za proizvodnju i planiranje u “Fudži teškoj industriji” izrazio je ogromno zadovoljstvo zbog dobijanja ovih značajnih nagrada – “Uvek želimo da ukažemo našim kupcima na ogroman potencijal subaruovih bokser motora i poverenje koje Subaru pruža tokom vožnje. Sa nisko postavljenim motorom “subaru brz” ima izuzetno nisko težište, a veoma čvrsta pa ipak olakšana šasija omogućava odličan odziv, jedinstvenu stabilnost i upravljivost koju smo mi nazvali “savršeno zadovoljstvo u vožnji”. Želim da podelim ovu počast sa svim inženjerima koji su učestvovali u ovom projektu i zahvalim im na saradnji”- završio je Masuda.

Subaru BRZ

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: