Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru BRZ osvojio titulu “Automobil godine 2012” magazina “Wheels” u Australiji

Subaru BRZ, sportski kupe poznatog japanskog proizvođača automobila, proglašen je za „Automobil godine 2012“ u izboru časopisa „Wheels“ (Točkovi), jednog od najuticajnijih specijalizovanih magazina za automobilske zaljubljenike i novinare u Australiji. Nagrada „Automobil godine“ magazina „Wheels“ je najstarije i najpoželjnije priznanje koje se dodeljuje novim automobilima u Australiji, a specijalizovani žiri bira pobednika na osnovu funkcionalnosti, tehnologije, efikasnosti, bezbednosti i vrednosti za uloženi novac. Na svoju 50. godišnjicu najviša nagrada čuvenog magazina dodeljena je zajednički sestrinskim modelima Subaru BRZ i Tojota 86, što je četvrti put da Subaru osvaja ovu prestižnu nagradu. Prvu je osvojio model „legasi“ 1994. godine, drugu „legasi karavan“ 1998. godine, a treću je osvojila „impreca“ 2000. godine.

“Ova nagrada je potvrdilaa sjajne inženjerske sposobnosti konstruktora Subarua” kaže Nik Senior, generalni direktor “Subaru Australija”. “Subaru BRZ privukao je pažnju zaljubljenika u sportske automobile na svim tržištima na kojim se pojavio i osvojio mnogobrojne nagrade širom sveta, sa osnovnim utiskom da ovaj auto pruža vrhunski užitak u vožnji i sjajan odnos cene i kvaliteta u odnosu na konkurentske sportske modele.”

Članovi žirija magazina „Wheel“ naročito hvale pristupačnost, upravljivost, efikasnost i bezbednost novog Subaruovog „sportiste“ kao i zadovoljstvo u vožnji koja nikada nije bila toliko na dohvat ruke kao kod BRZ-a. Posebno su istakli saradnju između Subarua i Tojote koji su proizveli izvanredan automobil za oba brenda što inače nije čest slučaj u ovakvim zajedničkim projektima.

Razvijen po konceptu “vrhunski užitak upravljanja” Subaru BRZ donosi vozne karakteristike koje omogućavaju vrlo nisko težište vozila zbog nisko postavljenog Subaruovog bokser motora. Koncept motora postavljenog napred i pogon na zadnjoj osovini prihvaćen je sa velikim oduševljenjem i već je osvojio priznanja širom sveta. U našoj zemlji ovaj atraktivni sportski model biće dostupan početkom 2013. godine.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: