Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Opel ADAM: Zvaničan početak proizvodnje

Veliki događaj za mali automobil: u fabrici u Ajzenahu Opel danas obeležava zvaničan početak proizvodnje ADAM-a, novog, malog, lifestyle automobila. ’’Ovo je poseban trenutak za Ajzenah i za celu kompaniju. ADAM je hrabar, inovativan i svestran i na taj način potvrđuje pionirski duh sa kojim Opel kreće u novo razdoblje’’, kaže Stiv Girski, predsednik Opelovog Nadzornog odbora, potpredsednik GM-a i predsednik GM-a za Evropu.

Ministar ekonomije Tiringije, Matijas Mahnig, i zamenik predsednika Upravnog odbora Opela dr. Tomas Sedran istakli su činjenicu da je Opel jedini proizvođač automobila koji ne samo da razvija, već i proizvodi mali automobil u Nemačkoj. Sedran: ’’ADAM prokazuje jasnu posvećenost našoj fabrici u Ajzenahu i celoj Nemačkoj.’’ Sa svojim ogromnim mogućnostima za individualizaciju, ADAM predstavlja izazov za planiranje, logistiku i proizvodnju. ’’Visoko-kvalifikovani tim iz Ajzenaha, kao i svi u kompaniji koja je radila na ovom projektu, danas mogu da budu ponosni’’, dodao je Sedran.

Skakačica u vis, Arijane Fridrih, je takođe ponosna: šampionka Evropskog zatvorenog prvenstva u atletici 2009 i višestruka šampionka Nemačke imala je čast da, na veoma poseban dan – svoj rođendan, odveze ADAM-a sa proizvodne trake pored Stiva Girskija, predsednika Opelovog Nadzornog odbora.

190 miliona evra investicija u fleksibilne i moderne proizvodne objekte

Ključni preduslov za proizvodnju ADAM-a je fleksibilnost. Ne postoji nijedan drugi automobil na svetu u ovoj klasi koji može da ponudi više od 61.000 kombinacija eksterijera i skoro 82.000 enterijera – od ogromnog izbora boja i felni do posebnih detalja kao što su različiti plafoni. Dr. Sedran kaže: ’’Svako ko danas poruči ADAM-a može biti sasvim siguran da nigde neće videti identičan automobil. Skoro svaki ADAM će biti jedinstven – toliko je širok i raznolik asortiman koji se ovde proizvodi.’’ Opel je uložio oko 190 miliona evra da bi, pored Corse, u Ajzenahu mogao da proizvede još jednu liniju automobila.

Automobil iz Ajzenaha je već ostavio veliki utisak na javnost nakon što je predstavljen na Salonu automobila u Parizu prošle jeseni. Uskoro se očekuje i zvanična premijera u Opelovim prodajnim salonima u Nemačkoj, 19. januara. ’’Do danas već imamo više od 16.000 porudžbina iz čitave Evrope’’, kaže dr Tomas Sedran.

Ekstravagantnost pristupačnih inovacija

’’ADAM nije samo simbol Ajzenaha i Tiringije. On je simbol cele kompanije. Opel trenutno ima najatraktivniji portfolio modela u svojoj 150 godina dugoj istoriji, a ADAM je njegov glavni deo’’, naglašava direktor fabrike Stefan Feser. On je posebno istakao nove pametne i pristupačne tehnologije u kolima. IntelliLink, informativno-zabavni sistem, čini ADAM-a malim automobilom sa najboljom konekcijom, jer u vozilo integriše vlasnikov pametni telefon (Apple iOS i Android). Uskoro će takođe biti dostupan sa inovativnim Apple-ovim softverom za prepoznavanje glasa, Siri. Lifestyle automobil takođe nudi spektakularan izbor inovacija koje su do sada bile dostupne samo u višim klasama. Jedinstveni u segmentu su na primer najnovija generacija automatskih parking senzora, zagrevani upravljač, upozorenje na bočni mrtvi ugao i Opelov ekskluzivan, u potpunosti integrisan, zadnji nosač bicikala, FlexFix.

Opelova proizvodna ofanziva vredna više milijardi evra se nastavlja. Sledeći novitet, elegantan kabriolet Cascada, biće u dilerstvima u prvoj polovini ove godine. Od 2012. do 2016. godine Opel će na tržištu predstaviti ukupno 23 nova vozila i 13 novih motora.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: