Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Golf 7 je „Automobil Godine 2013“ u Evropi

Novi Golf je “Automobil godine 2013.” u Evropi. Ova renomirana internacionalna nagrada “Automobil godine” se smatra jednim od najvažnijih barometara u automobilskoj industriji. Dobitnici su objavljeni na samom početku sajma automobila u Ženevi.

Prof. dr  Martin Winterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG, je izjavio: “Ovo je izvanredan rezultat i mi smo veoma ponosni na njega. Ova najznačajnija evropska nagrada predstavlja savršeni dodatak listi nagrada koje već posedujemo. Preko 29 miliona kupaca su  Golf načinili ikonom kakva jeste. Golf će nastaviti ovu uspešnu storiju.”

Glasanje za nagradu “Automobil godine” je jedno od najstarijih i najčuvenijih u Evropi. Najbolji novi automobili dobijaju nagrade svake godine od 1964. Žiri, koji se sastojao od 58 automobilskh novinara iz 22 zemlje, je imenovao osam kandidata koji su ušli u finale. Oni su bili testirani, upoređivani i ocenjivani u toku nekoliko poslednjih meseci na osnovu velikog broja kriterijuma kao što su ekonomičnost u potrošnji goriva, komfor, bezbednost, svojstva vožnje, funkcionalnost, napredak u dizajnu i tehnologiji. Na ovom tradicionalnom takmičenju novi Golf je izbio na vrh ispred svojih sedam konkurenata, osvojivši ukupno 414 bodova u finalnom glasanju – model na drugom mestu je osvojio 212 bodova manje. Dva  Volkswagen modela su osvojila ovu renomiranu nagradu: Golf 1992. godine i Polo 2010.

Najuspešniji automobil u Evropi je dodatno usavršen u svojoj sedmoj generaciji. Novi Golf je osvojio visoku poziciju ne samo svojim kvalitetom, komforom, niskom potrošnjom goriva i vrednostima emisija izduvnih gasova, već i svojim izuzetnim svojstvima vožnje, ali i u najvažnijoj oblasti, bezbednosti. Najbolji primer za to je standardni sistem za automatsko kočenje nakon udara koji usporava vozilo automatski nakon nezgode kako bi redukovao preostalu kinetičku energiju, izbegavajući tako sledeće udare. Dodsati su brojni sigurnosni sistemi i sistemi asistencije kao što su standardna elektronska XDS blokada diferencijala, preventivni sistem zaštite putnika kao i Lane Assist. Svi ovi sistemi zajedno nude maksimalnu bezbednost i komfor po pristojnoj ceni.

Najboljem rezultatu na takmičenju “Automobil godine” su prethodile brojne nagrade u zemlji i inostranstvu: “Najbolji automobili 2013,” “Auto Trophy 2012,” “Car of Reason” kao i britanska nagrada “Top Gear – All the car you’ll ever need”.

Uspešna storija Golfa služi za primer. Bilo da je u pitanju klasičan Golf, Golf Kabriolet, Golf Variant ili Golf Plus, on je dostupan na svih pet kontinenata i u više od 120 zemalja. Sa skoro 30 miliona proizvedenih modela, Golf je postavio nove standarde u klasi kompaktnih vozila u poslednjih nekoliko decenija. Eksterijer i enterijer Golfa su takođe vodeći: kao skoro nijedan drugi proizvod, Golf se razlikuje jedinstvenim jezikom proizvoda i dizajna, koji se smatra vanvremenskim do današnjeg dana.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: