Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Nova Honda Civic EKOauto 2012

Deveta generacija modela Honde Civic proglašena je za EKOauto 2012. u Srbiji. Po mišljenju stručnog žirija koji su činili predstavnici Ministarstva infrastrukture i energetike, Privredne komore Srbije, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Srpske asocijacije uvoznika automobila i agencije Metro Market, Honda Civic je automobil sa najnižim štetnim delovanjem na životnu sredinu.

U konkurenciji 18 novih automobila koji se prvi put, kao novi ili redizajnirani, pojavljuju na našem tržištu, deveta generacija modela Honde Civic ponela je priznanje EKOauto 2012. Ključni kriterijumi koji su uzeti u obzir prilikom ocenjivanja ekoloških performansi automobila bili su: potrošnja, emisija štetnih materijala, mogućnost reciklaže, buka, zapremina motora i snaga motora.

Aleksandra Nikolić, direktor Delta Automoto Honda, izjavila je: „Želim posebno da istaknem važnost ovag kompleksanog pristupa koji uzima u obzir brojne relevantne kriterijume za izbor ekološkog automobila, a ne samo emisiju CO2. Ovo priznanje nam je posebno važno jer kompanija Honda u svakom koraku, od procesa proizvodnje, pa do postrojenja za reciklažu i korišćenja materijala koji se lakse razgrađu, brine o zaštiti životne sredine.“

Novi Civic, i dalje veran sportskom i futurističkom dizajnu i karakteristikama, unapređen je u gotovo svim segmentima, ali tako da njegov uticaj na životnu sredinu bude što manje štetan. Dizajneri i inženjeri, radeći na svakom pojedinačnoom delu ovog modela, imali su u fokusu ideju o očuvanju životne sredine.  Izmene na dizajnu dovele su do značajnog povećanja aerodinamike automobila, odnosno smanjenja koeficijenta otpora vazduha koji je sada najniži u klasi (0.27). Novi Civic, kao automobil visokih ekoloških performansi, opremljen je i sistemima Auto Idle Stop i ECON. Ovi sistemi su do sada bili rezervisani samo za hibridna vozila, a sada će biti standardni sistemi u svim paketima opreme modela Civic. Sve ovo doprinelo je značajnom smanjenju potrošnje goriva  i emisije štetnih gasova.

Više o nagradi EKOauto u saopštenju Privredne Komore Srbije.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: