Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Nemački GTÜ: Opel Insignia je broj 1 među polovnim automobilima

Prema GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH – Udruženje za tehnički nadzor) izveštaju o nemačkim polovnim automobilima za 2013. godinu, Opel Insignia je najbolji polovni automobil iz srednje klase u čak dve starosne grupe. Opelov model zauzeo je najviše mesto po kvalitetu među automobilima iz srednje klase starim od jedne do tri godine, kao i onima između četiri i pet godina. Ova titula se pridružuje još mnoštvu drugih nagrada i priznanja za Insignijinu izdržljivost i vrhunski kvalitet.

GTÜ izveštaj o polovnim automobilima za 2013., predstavljen na industrijskom sajmu Automechanika 2012, temelji se na rezultatima preko pet miliona opštih pregleda oko 240 različitih modela automobila u protekle dve godine. Opel Insignia je dobila vrhunske ocene u svim kategorijama.

„Lepo je videti da drugu godinu zaredom Opel Insignia vodi u segmentu srednje velikih vozila, i to ne samo u kategoriji starosti od jedne do tri godine, nego i u srednjoj klasi od četiri do pet godina. Njena besprekorna izrada i izvrstan kvalitet zaista su se iskazali tokom opštih pregleda, pa je Insignia dobila najbolje ocene i ubedljivo pobedila u srednjoj klasi“, rekao je Rainer de Biasi, direktor GTÜ-a.

Opel Insignia: bogata ponuda i najekonomičniji benzinski automobil u klasi vozila srednje veličine

Opel Insignia dolazi u tri karoserijske izvedbe, svaka uz izbor od deset motora, kao i sa manuelnim ili automatskim menjačem. Tu su i verzije sa pametnim sistemom pogona na sve točkove koji prema potrebi raspodeljuje snagu sa prednje na zadnju osovinu, ali i između pojedinih točkova, što znatno povećava sigurnost u vožnji.

Opel Insignia Tourer

Opel je, predstavivši Insigniju, ponudio i najekonomičniji benzinski automobil u klasi vozila srednje veličine. Model 1.4 Turbo ecoFLEX nudi čak 103 kW/140 KS, troši samo 5,7 litara na 100 km i emituje svega 134 g/km CO2.

Ponuda dizel motora uključuje vrlo ekonomični 2.0 CDTI ecoFLEX sa 118 kW/160 KS (4,3 litre dizela na 100 km, emisija 114 g/km CO2) i impresivnu Insigniju BiTurbo. Njen dizel motor sa dve turbine nudi 195 KS i 400 Nm obrtnog momenta, od čega je 80% dostupno već pri 1200 obrtaja u minuti. Ona troši samo 4,9 l/100 km i emituje 129 g/km CO2.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: