Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Golf GTD slavi svetsku premijeru u Ženevi

Krajnje ekonomičan u pogledu potrošnje goriva, ali i ekstremno sportskih karakteristika – upravo ovi atributi oduševljavaju fanove Golfa GTD u poslednje tri decenije. Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen će predstaviti najnoviju verziju ovog sportskog modela čiji motor 135 kW / 184 KS TDI već ispunjava standarde emisija EU 6.

Prvi Golf GTD iz 1982. je načinio preokret u segmentu kompaktnih dizel putničkih automobila sa svojim turbodizelom, sportskim karakteristikama i prilagođenim funkcijama u stilu Golfa GTI. Nakon njega ove godine će uslediti najsnažniji “GTD” ikada, koji se bazira na sedmoj generaciji Golfa. Sa snagom od  135 kW / 184 KS, novi Golf GTD se može preporučiti kao automobil koji je znatno dinamičnijih performansi kao ekonomično touring vozilo za duže distance. U verziji sa  6-stepenim manuelnim menjačem, Volkswagen sa maksimalnom brzinom od  230 km/h troši samo 4.2 litre na 100 km; ova kombinovana potrošnja goriva jednaka je CO2 emisijama od samo 109 g/km. Sa opcionalnim 6-stepenim DSG menjačem, potrošnja goriva iznosi samo 4.7 l/100 km (dvoja vrata: 119 g/km CO2; četvoro vrata: 122 g/km CO2). Takođe impresivan je i njegov obrtni momenat od 380 Nm.

Volkswagen Golf GTD

Vizuelno Golf GTD ostavlja utisak sa svojim zamagljenim zadnjim svetlima u LED tehnologiji, sa LED osvetljenjem registarskih tablica i hromiranim duplim izduvnim cevima. GTD felne od 17 inča sa gumama 225/45, obloge pragova, difuzor, sportsko oslanjanje i veliki krovni spojler zaokružuju sveukupan dinamičan izgled vozila.

Brojne osobene karakteristike GTD obeležavaju i enterijer: pored top sportskih sedišta sa kariranim uzorkom (“Clark”), neba u crnoj boji, sportskog volana, nerđajućih čeličnih pedala i podrške za noge, postoji i GTD ručica menjača, GTD ukrasne lajsne i GTD instrument tabla. Druge karakteristike garantuju neophodan komfor na dugim putovanjima; one obuhvataju: progresivno upravljanje, belo ambijentalno osvetljenje, automatski “Climatronic” klima-uređaj, ParkPilot napred i pozadi, zimski paket i “Composition Touch” radio sistem. Standardne boje karoserije koje su u ponudi za Golf GTD su “Tornado Red”, “Black” i “Pure White”.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: