Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Golf 7 zvanično [slike i cena]

Novi VW Golf 7 je predstavljen u Berlinu. Nova verzija Golfa je porasla u dimenzijama i bogatija je u opremi koju nudi.

Zahvaljujući novoj MQB platformi na kojoj je baziran, novi Golf biće 100kg lakši od prethodne verzije. Dužina je povećana za 56mm, a međuosovinsko rastojanje za 59mm. Koeficijent otpora vazduha je smanjen za 10%.

Cene za VW Golf 7 pogledajte ovde.

Na lansiranju su u ponudi sledeći motori:

  • benzinski motor 1.2 TSI sa 85KS i potrošnjom od 4,9 l/100km i emisijom CO2 od 113g/km
  • benzinski motor 1.4 TSI opremljen metodom deaktivacije cilindara sa 140KS i potrošnjom od 4,8l/100km i emisijom CO2 od 112g/km
  • dizel motor 1.6 TDI Clean Diesel sa 105KS i potrošnjom od 3,8l/100km i emisijom CO2 od 99g/km
  • dizel motor 1.6 TDI Clean Diesel sa 150KS i potrošnjom od 4,1l/100km
  • dizel motor sa BlueMotion tehnologijom koja omogućava potrošnju od 3,2l/100km i CO2 od 85g/km

Povećanje u spoljnim dimenzijama se odrazilo i na povećanje unutrašnjih, tako da sada ima više mesta na zadnjoj klupi.

Volkswagen Golf 7 enterijer

U ponudi je pozamašna lista opcija. Ono što je za pohvalu je multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir postavljenim na centralnoj konzoli koji dolazi kao standard na svim modelima/paketima opreme.

Parking kočnica je elektronska.

Od bezbednosne opreme tu su sistem za sprečavanje višestrukih sudara koji automatski koči automobil posle prvog sudara da bi se umanjila šteta i rizik od narednog.

PreCrash sistem prvi put primenjen kod Touareg-a je takođe standardna oprema. PreCrash pre sudara zateže sigurnosne pojaseve i automatski zatvara prozore i šibedah.

Lista opcija se nastavlja na adaptivni tempomat (Adaptive Cruise Control), Front Assist koji može da ukoči automobil sa brzine od 150km/h, City Emergency Braking zaustavlja automobil na gradskim brzinama do 30km/h, Driver Alert – nadgleda stanje vozača i upozorava ga ako je premoren i slučajno zadrema, Lane Assist – upozorava vozača ako promeni pravaz kretanja / preseče traku ako pre toga nije uključio migavac.

Volkswagen Golf 7

Servo pojačanje i krug zakretanja volana je različito u zavisnosti od brzine kretanja – manji krug okretanja volana za gradske uslove i parkiranje. Pored ovoga može se opciono naručiti volan sa izborom 4 moda: Eco, Sport, Normal i Individual, a modeli sa DSG menjačem sa dve lamele dobiće i petu opciju, Comfort.

Novi Golf 7 koji nastavlja generaciju ovog modela dugu 36 godina biće predstavljena na Pariskom sajmu automobila. Cena u Nemačkoj počinje od 16.975 €.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: