Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Civic Sedan stigao na naše tržište

Novi model Honde Civic u Sedan verziji, unapređen ali i repozicioniran u odnosu na prethodnu generaciju ovog modela, predstavljen je prošlog vikenda u sklopu događaja Honda Adrenalin dan. Ovaj model je u prodaji u salonima Honde od 11. juna 2012. godine.

Potpuno novi Civic Sedan, koji po svojim performansama i bogatoj opremi pripada segmentu između modela Accord i Civic Hatchback, biće dostupan sa 1.8 i-VTEC benzinskim motorom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim i 5-stepenim automatskim menjačem. Performanse ovog modela su značajno unapređene, čemu je doprinelo i smanjenje mase vozila, a smanjena je i potrošnja goriva na samo 6.6 l na 100km kombinovane vožnje. Smanjenju potrošnje i emisije štetnih gasova doprinose i napredni “koučing” sistem koji vozaču pomaže da vozi što ekonomičnije, kao i ECON funkcija koja je sada standard u svim paketima opreme.

Kod Civic Sedana primenjeni su najsavremeniji sistemi pasivne i aktivne bezbednosti. Poseban dizajn rama šasije, koji usmerava prenošenje kinetičke energije prilikom sudara daleko od putnika i tako ih štiti, predstavlja jedan od najefikasnijih Hondinih sistema pasivne bezbednosti. Sistemi aktivne bezbednosti primenjeni kod novog modela Civic Sedan, a koji su standard u svim paketima opreme su: VSA, “motion adaptive” EPS, limitator brzine, aktivni nasloni za glavu, 6 vazdušnih jastuka i aktivni pojasevi sa zatezačima, dok su sistemi CMBS i ACC dostupni u najvišem paketu opreme. Kod ovog modela značajno je poboljšana i preglednost, naročito u prednjem delu, što sve zajedno utiče na to da je bezbednost jedana od najjačih strana ovog modela.

2012 Honda Civic Sedan

Visokom nivou komfora novog modela doprinose inteligentni multi-informacioni displej (i-MID), instrument tabla sa ergonomski raspoređenim komandama usmerena ka vozaču i prednja sedišta koja su redizajnirana i sada pružaju bolju podršku vozaču i obezbeđuju više prostora putnicima.

Zbog svog atraktivnog dizajna i sportske linije ovaj model može naći svoju ciljnu publiku među mlađom populacijom, ali će, zbog svoje praktičnosti, biti prepoznat i kao porodični automobil. Ako se tome doda i konfor koji pruža, ovaj model je idealan kompanijski automobil. Po svom karakteru, ali i kada je u pitanju cena, Civic Sedan bi trebalo čvrsto da zauzme mesto u segnmentu između modela Civic Hatchback i Accord. Cena novog modela kreće od 18.990 € za paket opreme Elegance.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: