Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Nova Insignia OPC – svetska premijera

Nova Opel Insignia OPC sa svojih 239kW/325KS i maksimalnim obrtnim momentom od 435Nm predstavlja apsolutno najjači model ovog proizvođača.

Insignia OPC ima restilizovan prednji i zadnji deo sa prepoznatljivim elementima OPC dizajna. Automobil ne samo što dobro izgleda već ima i odlične performanse. Tokom razvoja auto je proveo jedan deo vremena na čuvenoj stazi Nurburgring. Da bi pokazao dobro vreme, za ovaj auto pored jačeg motora morala je biti redizajnirana i karoserija uz poseban fokus na zadnju osovinu. Ukupuno je modifikovano oko 60% komponenti.

Opel Insignia OPC Sports Tourer

Modifikovan je i softver koji upravlja motorom, nova ESP podešavanja omogućavaju još preciznije podešavanje dinamike i rešavanje problema podupravljanja koje je problem kod vozila sa prednjim pogonom. Promenjen je i FlexRide sistem sa podesivim amortizerima da bi omogućio bolju stabilnost na drumu.

Menjač koji se ugrađuje je ručni šestostepeni, pogon je na sve točkove. Performanse su: 0-100km/h za 6 sekunde (Sports Tourer za 6,3 sekunde), maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250km/h. Kada se skine limiter, maksimalna brzina iznosi 270km/h (Sports Tourer 265km/h). Da bi se ova zver zaustavila zaslužne su Brembo kočnice.

4×4 sistem koji se koristi je elektronski upravljan na principu Haldex kvačila i elektronskim diferencijalom za ograničeno proklizavanje. Odnos prenosa može da se menja u punom opsegu od 0 – 100% između prednje i zadnje osovine, kao i između zadnjih točkova.

Enterijer

U enterijeru je naglašen sportski stil: Recaro sportska sedišta, opciono dostupna sa kožom i memorisanjem podešavanja, potpuno nova instrument tabla i središnja konzola.

Novi upravljač uključuje i poluge za promenu brzine (u opciji sa automatskim prenosom)

Opel Insignia OPC enterijer

Podeli sa prijateljima:

One Comment on “Nova Insignia OPC – svetska premijera”

  • Ljuba септембар 10th, 2013 21:30

    Eeeee nikad vise Lotus Omege… 3.6l BiTurbo 377KS i 550Nm obrtnog momenta…. i naravno ne zaboravimo 6to stepeni menjac iz Korvete ZR1….

Ostavite Vaš komentar: