Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subvencije od 100.000 dinara za kupovinu određenih KIA modela

Kompanija KIA MOTORS jedan je od lidera na polju razvoja i primene savremenih ekoloških rešenja u svojim automobila. Pored hibridnih i električnih vozila, KIA je lider u pogledu niske potrošnje i niskih emisija izduvnih gasovima u svojim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

S tim u vezi, KIA AUTO Beograd, kao ovlašćeni zastupnik KIA MOTORS-a za područje Srbije, obezbedio je u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine Republike Srbije subvencije od 100.000 dinara za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila. Podsetićemo da KIA ima nekoliko modela u svojoj ponudi koji su dostupni kupcima u Srbiji, a koji ispunjavaju stroge propise Fonda kao uslov za ostvarenje prava na subvenciju.

Kia Rio

Model KIA Rio sa 1,1 CRDi dizel motorom je šampion u tom pogledu sa emisijom izduvnih gasova CO2 od svega 85 g/km i rekordno niskom potrošnjom od svega 3,2 l/100 km u kombinovanom ciklusu. Ovaj model zadovoljava stroge ekološke norme, između ostalog, zahvaljujući i ISG sistemu (Idle Stop&Go) koji automatski gasi motor kada je vozilo u stanju mirovanja i ponovo ga startuje pritiskom na papučicu kvačila. Akcijska cena ovog modela u „Fun“ paketu opreme i verziji sa troje vrata je 11.940 evra, dok je doplata za verziju sa 5 vrata 600 evra. Na ove cene se odobrava dodatni subvencionisani popust u visini od 100.000 dinara , na osnovu ugovora između kompanije KIA AUTO i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Kia Picanto

Model KIA Picanto sa 1,0 benzinskim motorom takođe ispunjava stroge ekološke zahteve u pogledu potrošnje i emisije izduvnih gasova koja iznosi svega 99 g/km. Samim tim i na ovom modelu se može dobiti specijalna subvencija Republike Srbije. Akcijska cena modela KIA Picanto 1,0 LX Lotto sa troje vrata je 7.990 evra (doplata za verziju sa 5 vrata je 400 evra), a na ovu akcijsku cenu Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije dodeljuje dodatnih 100.000 dinara subvencije.

Novi Kia Cee'd

Da to nije kraj specijalnoj EKO PONUDI iz Kije, govori i još jedan model koji uskoro dolazi na srpsko tržište i zadovoljava strogu normu sa manje od 100 g/km emisije CO2. Reč je o novoj generaciji modela KIA cee’d sa 1,6 CRDi dizel motorom koji u verziji sa ISG sistemom emituje zadivljujuće niskih 97 g/km! Za ovaj model još uvek nisu poznate cene, ali će svakako i na njemu moći da se ostvari pravo na subvenciju od 100.000 dinara.

Na ovaj način KIA AUTO Beograd nudi najširi spektar modela iz A, B i C-segmenta koji zadovoljavaju stroge ekološke norme, a osim toga što kupcima donose uštede u potrošnji goriva, sada donose i značajne uštede prilikom kupovine samog vozila.

U skladu sa propisom Vlade Republike Srbije sredstva Fonda namenjena subvencionisanju kupovine ekološki prihvatljivih vozila su ograničena na 20.000.000 dinara, pa će tako samo prvih 200 kupaca u Srbiji ove godine moći da ostvari pravo na subvenciju.

Za više informacija o dostupnosti modela zainteresovani se mogu obratiti najbližem KIA zastupniku, čiji se kontakti mogu naći na web adresi http://www.kia.rs/representatives.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: