Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Nova Opel Insignia, ekskluzivna promocija u Beogradu

Nova Opel Insignia sinoć je predstavljena domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u beogradskom hotelu ‘’Metropol“. Opelova perjanica ističe se još atraktivnijim enterijerom i eksterijerom, a Opelovu nagrađivanu dizajnersku filozofiju „spoj vajarskog umeća i nemačke preciznosti“ podiže na još viši nivo. 

“Od prvog predstavljanja Opel Insignije do danas, ovaj izvanredan automobil proizveden je u preko 600.000 primeraka. Nova Insignia će vas posebno oduševiti izražajanijim dizajnom, visokkvalitetnim enterijerom, besprekornim performansama, najnovijim infotainment sistemom i super-efikasnim motorima,“ naglasila je poznata voditeljka Irina Radović na početku svečanosti.

Irina Radović

“Obraćajući veliku pažnju na detalje, naši inženjeri su izvršili bitna fina podešavanja na našem najboljem modelu. Ona se posebno ističu kroz Insignijin atraktivan dizajn i sjajne vozne performanse,” izjavio je direktor Opela Dragan Nenadović.

Nova Insignia u punom sjaju predstavlja Opelovu dizajnersku filozofiju u segmentu automobila srednje veličine. Opelova glavna dizajnerska ideologija kombinovana je sa premijum karakteristikama i dinamičnim, spuštenim, širokim prednjim delom. Poboljšanja šasije obezbeđuju veću agilnost i udobnost, a potpuno nova generacija Infotainment sistema dostupna je i kod nove Insignije. Novim Infotainment sistemom može se upravljati putem 8-inčnog touchscreen ekrana u boji. Preko početnog ekrana vozač može pristupiti svim glavnim funkcijama i podmeniju (kao npr. radio stanicama, nazivima pesama, smartphone konekciji ili 3D navigacionim mapama) putem dodira, tastera na volanu, glasovnih kontrola ili potpuno novog touchpad-a koji podržava čak i prepoznavanje rukopisa. Infotainment sistem može biti personalizovan – mogu se sačuvati do 60 ličnih omiljenih stavki (npr. liste pesama, kontakti, adrese).

Dragan Nenadović, direktor Opel Srbija

“Naša perjanica je sada sofisticiranija i atraktivnija, ali pored njene elegancije, moramo na prvom mestu da istaknemo da ona vozačima i putnicima nudi udobnost i bezbednost u vožnji zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama,“ naglasio je gospodin Nenadović.

Cenovnik nove Opel Insignie

Novi moćni i super-efikasni motori sa direktnim ubrizgavanjem, poput dva turbo benzinska motora i novog turbo dizela sa emisijom od svega 99g CO2 proširuju Opelov portfolio. Ovaj nizak nivo emisije stavlja novi 2,0-litarski turbo dizel motor na najviši nivo efikasnosti. U četvorovratnim i petovratnim modelima sa šestostepenim manuelnim menjačem i Start/Stop sistemom, obe varijante (88 kW/120 ks i 103 kW/140 ks) troše samo 3,7 litara goriva na 100 km u kombinovanom ciklusu (prema Uredbi [EO] br. 715/2007), dok Sports Tourer dostiže potrošnju od 3,9 l/100 km. Kao rezultat toga, Opel Insignia 2.0 CDTI je najekonomičniji dizelaš u svojoj klasi. Istovremeno, inženjeri su dali novoj Insigniji još veći nivo aerodinamičnosti. Sa koeficijentom otpora vazduha ispod 0.25, Insignia je sada najaerodinamičnija petovratna limuzina na svetu.

2013 Opel Insignia

Na ovoj raskošnoj svečanosti u hotelu “Metropol“ bio je izložen i Insignijin “stariji brat“ – Opel Rekord iz davne 1963. godine, pa su gosti imali jasan uvid u neverovatan razvoj i napredak ovog modela. Sjajna uvertira u nezaboravno veče bila je maštovita predstava u kojoj je učestvovali naši glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina i Miki Damjanovic. Brojni gosti, novinari i Opelovi partneri uživali su u  ekskluzivnoj i elegantnoj promociji koja se nastavila uz koncert gudačkog kvarteta Intermezzo. Premijeri nove Opel Insignije prisustvale su brojne zvanice iz različitih sfera srpskog javnog života i privrede.

1963 Opel Record A

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: