Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Volvo S60 proglašen autom godine na Bliskom istoku

Početkom novembra, organizacija MEMA (Middle East Motor Awards), dodelila je Volvou S60 titulu automobila godine za Bliski istok. Žiri je švedsku limuzinu ocenio kao vrhunski izbalansiran i stilski luksuzan sedan s moćnim turbo šestocilindričnim motorom i inovativnom bezbednosnom tehnologijom. 

MEMA izbor, koji se održava drugu godinu zaredom, priznat je kao najveći, najprestižniji i jedini nezavisni izbor automobila godine u tom regionu. Organizuje ga Expo Center Sharjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Žiri čine vodeći automobilski novinari i profesionalni vozači trka iz deset država, među kojima su Liban, Oman, Jordan, Egipat i Sirija.

„Od velikog je značaja osvojiti nagradu za automobil godine na Bliskom istoku. To još jednom potvrđuje uspeh Volvoa S60. To je automobil koji odlično zadovoljava zahteve kupaca na ovom tržištu, što je još jedan ključ našeg uspeha u ovom području“, izjavio je Wim Maes, predsednik Volvo Cars Overseas korporacije.

Wim Maes

Proces nominovanja i ocenjivanja trajao je više od osam meseci, tokom kojeg je svih 19 članova žirija ocenilo nominovane automobile. Među parametrima izbora bili su dizajn, bezbednost i vrednost za novac. Žiri je takođe naglasio da je Volvo S60 prvi automobil predstavljen na Bliskom istoku s inovativnim Pedestrian Detection sistemom, koji aktivno otkriva pešake i automatski koči automobil kako bi se izbegao kontakt.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: