Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Svetska premijera „SUBARU VIZIV KONCEPTA“ na salonu automobila u Ženevi

Subaru će na 83. međunarodnom salonu automobila u Ženevi imati svetsku premijeru “krosovera” buduće generacije pod nazivom “SUBARU VIZIV CONCEPT”. Ovaj model pokazuje nove pravce razvoja na polju dizajna i tehnologije ovog čuvenog japanskog prooizvođača. Sam naziv “viziv” predstavlja kovanicu engleskih reči “vision for innovation” (vizija noviteta) i označava smer kretanja brenda u budućnosti.

Nova subaruova dizajnerska filozofija spojila je u jednom automobilu elegantan sportski izgled i visoku efikasnost u svim uslovima vožnje i na svim vrstama podloge. Spolja ga karakterišu jednostavne i čiste linije i površine sa glavnom idejom da usaglasi robusnost karoserije i kondenzovanu kabinu. Spreda su naglašeni motivi koji karakterišu subaruove modele sa grilom u masci koja se lako utapa u dinamični dizajn zahvaljujući integrisanim blatobranima i bočnim vratima sa prozorima koji zajednički formiraju sportski izvajanu siluetu.

I unutrašnjost asocira na dinamičnu i sportsku vožnju sa akcentom na vrhunski dizajn i obnovljenu subaruovu funkcionalnost, spokoj i zadovoljstvo svih putnika. Instrument-tabla je prilagođena prvenstveno potrebama vozača i sadrži, između ostalog, prikaz funkcija subaruovog sistema za asistenciju pod nazivom “eye sight”. Obrtomer i brzinomer u središtu kombinuju sportsko i funkcionalno uklopljeni u cilindrični dizajn sa odličnom vidljivošću.

Iako je koncipiran za četiri putnika, automobil ima dvoja vrata, međutim subaruov razvojni koncept koji stavlja potrebe putnika u prvi plan omogućuje svima vrhunski komfor i na dugim putovanjima. Pogon na zadnjoj osovini isključuje potrebu za kardanom što omogućava nizak pod i stvara mnogo prostora za noge putnika na zadnjem sedištu, uprkos kompaktnim dimenzijama kabine.

U novi “SUBARU VIZIV KONCEPT” ugrađen je Subaru bokser dizel hibrid kao preteča budućih subaruovih pogonskih agregata. Pogonski sistem “plag in hibrid” kombinuje dvolitarski subaruov bokser dizel motor i automatski “lineartronik” menjač sa prednjim motorom koji služi kako za pokretanje vozila tako i za proizvodnju energije i dva nezavisna zadnja električna motora koji pokreću samo zadnje točkove i služe isključivo za vožnju.

Pogon sam bira najbolji momenat za korišćenje bilo kog pogonskog agregata u skladu sa njihovom snagom i mogućnostima i tako postiže optimalnu uštedu goriva. Elektro-motori postavljeni pozadi pokreću automobil od starta i tokom sporije vožnje po gradu dok dizel motor i  “lineartronik” automatski menjač preuzimaju svoju ulogu na auto-putu.

Simetrični pogon na sve točkove u koordinaciji sa nezavisnim elektro-motorima koji pokreću samo zadnje točkove, sistem koji je ugrađen u “SUBARU VIZIV KONCEPT”, još više naglašavaju subaruovu razvojnu filozofiju pogona na sva četiri točka i opredeljenje ka vrhunskoj aktivnoj bezbednosti u automobilu.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: