Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru XV dobio pet zvezdica na EuroNCAP testu

Najnoviji model kompanije Subaru koji je nedavno predstavljen svetskoj javnosti na salonu automobila u Frankfurtu, “subaru xv”, dobio je najvišu ocenu – “pet zvezdica” za svoje ukupne bezbednosne karakteristike, na testu koji organizuje i sprovodi Euro NCAP – evropski program za ispitivanje bezbednosti novih automobila. 

Od 2009. godine, ova nezavisna agencija koju su formirale evropske vlade, automobilske i potrošačke organizacije, sprovodi znatno strožije testove nego ranije. Euro NCAP ocenjuje zaštitu odraslih putnika u vozilu, zaštitu dece u vozilu, zaštitu pešaka i dopunske bezbednosne tehnologije.

Nagrada “pet zvezdica” dodeljena je Subaruu i pre dve godine kada je predstavljen novi model Legacy, a brojna priznanja za bezbednost dobili su i drugi Subaruovi modeli od sličnih organizacija vrhunskog autoriteta.

Subaru je dodatno unapredio svoj jedinstveni sistem prstenastog ojačanja karoserije optimizujući strukturu rasporeda apsorbovanja sila prilikom sudara, a rastegljive čelične ploče ugrađene su i u novi ”Subaru XV”. Ova nova tehnologija omogućila je smanjenje težine vozila, bolje karakteristike karoserije prilikom sudara iz svih pravaca i poboljšala bezbednost putnika.

Dodatno, vazdušni jastuci su ugrađeni u prednja sedišta radi zaštite vozačevih kolena i gornjeg dela tela, a sistem dinamičke kontrole VDC koji je standardan u svim modelima čini ”XV” izuzetno bezbednim vozilom.

Proizvođač automobila Subaru, ”Fudži teška industrija FHI” iz Japana, ističe da njihov slogan ”poverenje u pokret” ne bi mogao da dođe do izražaja bez osnovne karakteristike njihovih vozila – bezbednosti i da će nastaviti da razvija i unapređuje tehnologije koje povećavaju aktivnu i pasivnu bezbednost u svojim automobilima.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: