Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Subaru XV Krostrek osvojio nagradu IIHS za najbezbednije vozilo 2012

„Subaru Kanada“ je objavio da je novi model „Subaru XV Krostrek 2013“ (model se u Evropi zove samo XV) dobio najvišu nagradu Instituta za bezbednost saobraćaja IIHS zbog odličnih rezultata prilikom testiranja udarca u prednji bočni deo, udara sa strane, prevrtanja i udarca u zadnji kraj vozila. Ovi rezultati omogućili su da Subaru osvoji ukupno sedam nagrada čime je postao jedini proizvođač automobila na svetu koji je osvojio nagradu NAJBEZBEDNIJI (Top Safety Pick 2012) treću godinu za redom, za svaki model koji je proizveo.

– „Model Subaru Krostrek 2013“ obogatio je lepezu naših modela u segmentu tzv. „krosovera“ koji karakterišu komfor i udobnost, izvanredna bezbednost i najbolja štedljivost goriva u klasi – kaže Širo Ohta, predsednik i generalni direktor kompanije Subaru Kanada.

Bezbednost je naša glavna briga jer je naše opredeljenje da kod kupaca usadimo osećanje poverenja i bezbrižnosti na svakom putu i u svim uslovima. Subaruova prestenasto ojačana šasija unapređuje se već desetak godina. Ovakav dizajn omogućava vrhunsku zaštitu pojačavanjem krutosti strukture kabine i apsorbovanjem energije udarca u bilo koji deo vozila iz bilo kog pravca. Ovo naše specifično dizajnersko rešenje pomoglo je da naš najnoviji model dobije najviše ocene i time stane uz rame sa ostalim vozilima Subarua.

Subaru XV

Titula pod nazivom “NAJBEZBEDNIJI” (Top Safety Pick) koju dodeljuje Institut za bezbednost saobraćaja IIHS dodeljuje se automobilima koji pokazuju najbolje rezultate na testovima u zaštiti putnika prilikom prednjeg, bočnog i zadnjeg udarca kao i kod prevrtanja, a dobili su ocenu “dobar” u svakoj kategoriji. Institut po testiranju dodeljuje ocene „dobar“ kao najvišu, zatim „prihvatljiv“, „marginalan“ i „veoma loš“, s tim što pobednik mora imati ugrađenu automatsku kontrolu stabilnosti. – Za tri godine, koliko se sprovodi ovo ispitivanje, Subaru je jedini proizvođač automobila koji je zaslužio priznanje Instituta IIHS pod nazivom „Najbezbedniji“ (Top Safety Pick) za svaki automobil koji je proizveo i ponudio tržištu. – kaže predsednik Instituta IIHS Adrian Lund.

– Teško je pobediti u ovakvoj konkurenciji pa mi zato pohvaljujemo Subaru jer mu je bezbednost putnika na prvom mestu.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: