Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Subaru Forester osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti

Novi Subaru „forester“ osvojio je maksimalnih pet zvezdica na najnovijem testu nezavisne agencije za zaštitu potrošača Euro NCAP koja ispituje bezbednosne karakteristike novih automobila od 1997. godine. Pored mnogobrojnih najviših priznanja i nagrada koje je Subaru dobio na „kreš-testovima“ širom sveta, ovo je treći put da je čuveni japanski brend ocenjen sa prestižnih pet zvezdica od strane Euro NCAP-a. Pre novog „forestera“ istu, najvišu ocenu, dobio je Subaru „legasi“ 2009. godine i Subaru „XV“ 2011. godine. Ovo je prvo vrhunsko priznanje jedne renomirane institucije za ocenjivanje bezbednosti koju je novi „forester“ dobio od svog svetskog debija u novembru ove godine.

2013 Subaru Forester

Podsećamo da je ovogodišnje priznanje za subaruov SUV postignuto na najnovijim bezbednosnim testovima koje je Euro NCAP uveo 2009. godine i koji su mnogo obimniji i rigorozniji od prethodnih. Oni sada obuhvataju zaštitu odraslih putnika u automobilu, zaštitu dece, zaštitu pešaka i nove bezbednosne tehnologije kojim vozilo raspolaže. Novi “forester” imao je odlične rezultate u sve četiri kategorije. Maksimalne ocene dobio je za zaštitu svih delova tela putnika prilikom bočnog udara, a takođe i njegov prednji branik za zaštitu nogu pešaka. Subaru je unapredio svoj jedinstveni prstenasto ojačani “kavez” karoserije radi apsorpcije energije prilikom sudara. Korišćenje visoko-elastičnog čelika za njegovu izradu omogućilo je smanjenje težine i bolju zaštitu svih putnika u slučaju kolizije sa drugim vozilima ili preprekama iz bilo kog pravca.

EuroNCAP: Subaru Forester bočni sudar

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=AiwE0RYly58″]

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=6Y66CK6v580″]

Subaru će nastaviti da razvija svoje tehnologije za aktivnu i pasivnu bezbednost u okviru svoje strategije “sveukupna bezbednost” kao osnove za uživanje u vožnji kako za vozače tako i za putnike u vozilu.

  • Aktivna bezbednost: izbegavanje udesa uz kontrolu vozila i napredne tehnologije za prepoznavanje opasnih situacija uz alarm upozorenja i kočenje pre udarca
  • Pasivna bezbednost: zaštita putnika sa bezbednosnim opcijama kada se sudar dogodi
Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: