Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Mercedes 240D sa 4,6 miliona pređenih kilometara

Grčki taksista Gregorios Sachinidis iz Soluna je poklonio svoj 1976 Mercedes-Benz 240D Mercedesovom muzeju. Ova „Minika“ je u svom „radnom veku“ prešla ukupno 4.6 miliona kilometara i zvanično drži rekord među Mercedesima.

Još jednom je pokazana izdržljivost Mercedesovih modela zbog čega se oni vrlo često koriste kao taksi vozila. Na primer, u Nemačkoj Mercedesov model je svako drugo taksi vozilo.

Gregorios je ovaj auto kupio u Nemačkoj 1981. godine sa oko 220.000 kilometara na kilometar-satu. Od tada je do jula 2004. godine auto korišćen kao taksi neprekidno 24 časa. Tokom tog vremena bilo je 11 naizmeničnih „transplantacija“ originalnog motora sa još dva rezervna.

Grčki taksista je poslao pismo Prof. Hubbertu, članu upravnog odbora DaimlerChrysler AG zahvaljujući se odličnom ovlašćenom servisu Mercedes-Benza koji je održavao ovaj auto u besprekornom stanju. Posle tog pisma Mercedesovi predstavnici su posetili Gregorija i uručili mu ključeve novog C200 CDI, a ovaj istorijski primerak su preuzeli za svoju kolekciju.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: