Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Ford proizveo 10-milionito vozilo opremljeno glasom aktivirajućim sistemom Ford SYNC

Ford je objavio da je proizveo 10-milionito vozilo opremljeno nagrađivanim sistemom povezivanja u automobilu Ford SYNC.

Tehnologija uvedena od strane Forda u Evropi prošle godine sada je dostupna na modelima B-MAX, Fiesta, Focus, C-MAX i Grand C-MAX, Kuga i Transit Custom, a prvi put je lansirana u SAD pre šest godina.

„SYNC je više od običnog tehnološkog napretka, ta tehnologija je preoblikovala i kako mi sami sebe vidimo kao kompaniju“, rekao je Jim Farley, Fordov i Linkolnov izvršni potpredsednik za globalni marketing, prodaju i usluge, govoreći na sajmu tehnologija za povezivanje u automobilima /Connected Car Expo/, koji je organizovan uporedo sa Los Angeles Auto Show 2013.

„SYNC nam je pomogao da više mislimo i ponašamo se kao tehnološke kompanije“, priznao je Farley. „To je zauvek promenilo kako gledamo na naše poslovanje i kako ćemo odgovoriti na zahteve naših klijenta. Konačno, SYNC otelotvoruje ono što je Fordov glavni moto – ići dalje, pretvoriti inovativne ideje u proizvode koji su pristupačni, ostvarljivi i vredni milionima ljudi.“

Ford SYNC aktivacija glasom

Novi Ford EcoSport SUV je među prvim Fordovim vozilima u Evropi koji će ponuditi Ford SYNC sa glasovnom kontrolom i sistem AppLink, koji omogućava vozačima da glasom aktiviraju mnoge mobilne aplikacije dok su za volanom. Ford SYNC sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima, već dostupan na mnogim modelima, može da upozori lokalne operatere hitnih službi da se dogodila nesreća na 26 jezika, koji se govore u 40 evropskih regiona.

Kada je Ford počeo da razvija SYNC, inženjering timovi su prepoznali da mobilni telefoni i digitalni medija plejeri brzo postaju sve važniji deo života ljudi, pa je ekipa stvorila arhitekturu zasnovanu na otvorenim protokolima, kao što su USB i Bluetooth, čime je praktično omogućeno da bilo koji uređaj može da bude povezan za reprodukciju medija i komunikacije.

„Mi smo bukvalno pretvorili auto u platformu za programere aplikacija, koji rade sa nama da dodaju vrednost kroz nove funkcije isporučene brzinom koju očekuju kupci“, rekao je Farly. „Sa više od milijarde pametnih telefona koji su sada u službi širom sveta očekujemo da će se mobilno povezivanje nastaviti i biti osnovni element naše strategije s kojom idemo napred.“

Do sredine decenije Ford cilja na 3,5 miliona SYNC sistemom opremljenih vozila u Evropi i nastavlja da radi na novim poboljšanjima kojima će privući klijente ka vodećoj tehnologiji povezivanja u automobilu.

Ford SYNC „čita“ vozaču izabrane vesti

„Mi u Fordu smo fokusirani na to kako podaci i povezivanje mogu da se pretvori u inteligentne sisteme koji omogućavaju uvid u svaku akciju tokom vožnje“, kaže Doug VanDagens, Fordov direktor za usluge i rešenja povezanosti u automobilima. „To znači mogućnost povezivanja više podataka iz više izvora koji se koriste da pomognu vozaču. Naš cilj je da se povezano vozilo preobrati u inteligentno vozilo.“

Prikriveno povezivanje, senzori unutar vozila i pristup podacima su ključne komponente za kreiranje ovakve vrste inteligentnih vozila. Drugi napredak, kao što su obrada izvornog jezika i mašinskog učenja, može da pomogne Ford SYNC sistemu da obezbedi veću prirodnu interakciju između automobila i vozača, omogućavajući iskustva u vožnji koja su više personalizovana i komfornija.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: