Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Božić je poranio za Sir Alexa Fergusona

Dok je Sir Alex Ferguson glasan na medijskim konferencijama, na terenu i u svlačionici, ovog Božića bi mogao da se provoza pored vas, a da ga uopšte ni ne primetite.

Naime, Sir Alex je u sklopu ugovora o partnerstvu svog kluba sa svetskim proizvođačem automobila dobio električno vozilo sa produženim dometom – Chevrolet Volt. Volt može da pređe do 80 km bez goriva i štetnih emisija, potpuno nečujno, a zatim se uključuje ugrađeni generator i produžava domet za dodatnih 500 km.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson rekao je: „Mislim da je Volt jednostavno fantastičan. Ima ga jedan moj prijatelj iz SAD-a i neprestano priča o Voltu, pa kad mi se pružila prilika, rekao sam ‘Može, isprobaću ga’ jer je to zaista automobil budućnosti. Vrlo sam zadovoljan Voltom.“

Chevrolet Volt dostupan je na najvećim evropskim automobilskim tržištima i među mnogim nagradama osvojio je i titulu evropskog automobila 2012. godine. Volt može da pređe do 80 km pomoću napunjene 16,5-kilovatsatne litijum-jonske baterije. Kad se Voltova baterija isprazni, neprimetno se uključuje generator na benzinski pogon i produžava vozni domet za dodatnih 500 km (uz potpuno napunjen rezervoar).

Otkad je vozilo u prodaji na američkom tržištu, a ovog meseca će biti već dve godine, vlasnici Chevrolet Volta u SAD-u zajedno su prošli ukupno više od 160 miliona kilometara.

Prosečni vlasnik Volta više od 65% vremena vozi u čisto električnom načinu rada za koji je ovaj automobil i stvoren, a benzinski generator koristi samo na dužim putovanjima. Uz redovno punjenje baterije vlasnici Volta voze u proseku 1448 km, ili mesec i po, na jednom rezervoaru benzina.

Chevrolet je službeni automobilski partner Manchester United-a i postaće sponzor na majici kluba od sezone 2014./2015.

Igrači i drugi članovi tima dobiće Chevrolet automobile kao deo partnerskog ugovora između kluba i kompanije General Motors. Među njima su bivši svetski prvak i legenda Manchester United-a Sir Bobby Charlton, koji je dobio Chevrolet sedmosed Captivu.

Sir Bobby je izjavio: „Sa svakim novim automobilom dobijate malo uzbuđenja, a ovaj je automobil zaista uzbudljiv. Uživaću vozeći ga krivudavim putevima i mostićima kraja u kojem živim. A budući da ovo vozilo ima pogon na sve točkove, mogu lako da vidim sve sa visine. Divno je. Automobil je prvoklasan i vrlo sam zadovoljan njime.“

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: