Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Audi Q3 najbolji u klasi na Euro NCAP

Audi Q3 je proglašen “najboljim u klasi” u kategoriji “Mala Off-Road vozila 4×4” od strane Evropske inicijative za zaštitu potrošača Euro NCAP (Program ocenjivanja novih vozila). Model je dobio pet zvezdica – najveći mogući rezultat – za pasivnu bezbednost pri sudarima.

Rezultat koji je Q3 osvojio od strane ispitivača za zaštitu vozača i putnika u prednjem i bočnom sudaru je ovom modelu doneo najveću ocenu od pet zvezdica. I deca imaju veoma dobru zaštitu u novom modelu Audi Q3. Euro NCAP ocenjuje, između ostalog, i funkciju upozorenja za vezivanje sigurnosnog pojasa za prednji deo, a posebno za zadnja sedišta. Audi Q3 ima oba sistema u standardnoj opremi.

Obezbeđivanje zaštite za pešake je takođe važna stavka za Audi. Q3 karakteriše prednji deo specijalno dizajniran da ispuni ovaj zahtev koji doprinosi ublažavanju posledica sudara. Ovo se ogleda u dobrim rezultatima koje je model dobio za zaštitu pešaka.

Audi A6 je takođe dobio pet zvezdica. Rezultati za zaštitu odraslih putnika u slučaju prednjeg ili bočnog sudara, kao i zaštita dece i pešaka postavili su novi Audi A6 među najbezbednija vozila u svojoj klasi.

Audi posvećuje maksimalnu pažnju na aktivnu bezbednost, prevazilazeći mere koje se ocenjuju od strane Euro NCAP. Audi A6, na primer nudi integrisani sistem zaštite za putnike sa standardnim dnevnim svetlima i opcionalnom asistencijom za noćnu vožnju sa funkcijom alarmiranja kada se pojavi pešak. Drugi sistemi asistencije vozaču obuhvataju Audi active lane assist i svetlo za sve vremenske uslove sa varijabilnom kontrolom farova.

Euro NCAP je prošle godine testirao 53 vozila u pogledu bezbednosti. Vozila su ocenjivana u četiri kategorije: zaštita odraslih, zaštita dece, zaštita pešaka i sistemi asistencije vozaču. I Audi Q3 i Audi A6 su ostvarili izuzetne rezultate u ovim kategorijama.

Osnovan 1997. godine, NCAP udruženje se sastoji od internacionalnih predstavnika iz Evropskog ministarstva za saobraćaj, automobilskih asocijacija, osiguravača i organizacija za zaštitu potrošača. Oni vrše obimna testiranja crash performansi novih vozila. Visoki zahtevi testiranja Euro NCAP daleko prevazilaze standarde Evropskih zakonodavaca.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: