Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Volkswagen up! sa četvoro vrata

Svi znakovi ukazuju na veliku budućnost malog modela up! U Nemačkoj, model sa dvoja vrata se odmah popeo na prvo mesto u svojoj klasi po statistici registrovanih vozila. Sada Volkswagen predstavlja verziju modela up! sa četvoro vrata. U maju će najnoviji član nove male porodice, što je interni naziv u Volkswagenu za ovu seriju modela, stići kod dilera. Pretprodaja će početi 6. marta (oba datuma važe za Nemačku). Vozilo sa četvoro vrata će biti lansirano na celom evropskom tržištu početkom leta.

Volkswagen očekuje da će više od polovine kupaca up! modela odabrati verziju sa četvoro vrata. Ova verzija ima identične motore (44kW/60ks i 55 kW/75ks), verzije opreme (take up!, move up!, high up!, black up!, white up!) i dimenzije kao i vozila sa dvoja vrata.

Veliki broj vrata i dosta prostora iza njih!


Sa četvoro vrata bočni profil vozila je izmenjen. Dok se niža linija prozora verzije sa dvoja vrata podiže ka zadnjem delu pored C stuba, ona formira pravu liniju kod modela sa četvoro vrata. Kratki ispusti karoserije se takođe razlikuju kod modela sa četvoro vrata. Prednji i zadnji delovi su identični kod obe verzije karoserije. Ovo znači da će kupci modela sa četvoro vrata moći da uživaju u prednostima poklopca prtljažnika čiji se spoljašnji sloj sastoji od staklene površine. Ovo poklopcu pruža izgled visoke tehnologije i luksuza smartphone-a. Iza poklopca se nalazi prtljažnik sa 251 l kapaciteta, koji se može povećati i do 951 l savijanjem naslona zadnjeg sedišta.

Komforna vožnja za četiri osobe!

Zadnja vrata imaju široki otvor i omogućavaju komforni ulazak u vozilo. Vozilo sa četvoro vrata i četiri sedišta pruža dovoljno prostora kao i model sa dvoja vrata, što je izvanredno ako se uzme u obzir veličina vozila. Prostor za glavu pozadi iznosi 947mm, a 993 mm u prednjem delu.  Prostor za noge u drugom redu iznosi komfornih 789 mm. Visina sedišta u zadnjem delu pruža prijatan efekat: visina tzv. H tačke iznosi 378mm pozadi, što je više u odnosu na prednji deo (306mm). Viša pozicija sedišta omogućava putnicima pozadi da imaju bolji pogled preko ramena vozača i suvozača. Ono što je takođe važno je da ima dovoljno prostora ispod prednjih sedišta za noge putnika koji sede pozadi.

Genijalni sistemi za veću bezbednost i udobnost!

Volkswagen nudi iste opcionale kod verzija modela up! sa dvoja i četvoro vrata. Opcionali obuhvataju sisteme kao što su City Emergency Braking. Up! je prvo vozilo u svojoj klasi koje automatski može kočiti pomoću te funkcije u problematičnoj situaciji, pri brzini od 5 do 30 km/h. Ono što je takođe dostupno na zahtev je maps+more, prenosiva navigacija i infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir. Ovaj sistem obuhvata navigacioni sistem, hands-free telefon, informacioni displej raznih parametara u vozilu, kao i media plejer. Sa svim ovim karakteristikama model up!, kao verzija sa dvoja i četvoro vrata, jasno predstavlja jedan od najnaprednijih malih automobila na tržištu.

Up! sa četvoro vrata dolazi u Srbiju u drugoj polovini godine.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: