Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Više od 100 modela za 2012. godinu 2 od 8

Nastavak prethodnog članka o novitetima za 2012. godinu.

Chevrolet Camaro kabriolet

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 40.000 funti

Klasičan američki snažni auto („muscle car“) pojaviće se u kabriolet varijanti u svojoj najjačoj SS varijanti. To znači da će veliki motor V8 od 6.2 litra sa 426KS omogućiti ovom sportskom kabrioletu ubrzanje od 0-100km/h za 4.9 sekundi. Standardna oprema uključuje kožu u kabini, felne od 20 cola i parking senzore.

Chevrolet Camaro kupe

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 40.000 funti

Pored sićušnog Avea naći će se i ova zver od mašine, legendarni Camaro. Ova varijanta će se razlikovati u odnosu na američki model, a najveće izmene će biti na ogibljenju da bi se povećala udobnost na Evropskim putevima. Motor će biti isti kao kod kabriolet varijante, tj. V8, 6.2 litra i 426KS.

Chevrolet Colorado

Početak prodaje: Septembar
Cena: oko 20.000 funti

Ako niste zadovoljni sa  trenutnom ponudom pick-up vozila kao što su VW Amarok, Mitsubishi L200 ili Nissan Navara, možete se odlučiti za Chevrolet Colorado. Moći ćete da birate između dva četvorocilindrična turbo-dizel motora od 2.5 i 2.8 litra.

Chevrolet Cruze fejslift

Početak prodaje: Jun
Cena: oko 14.000 funti

Posle par godina od pojave ovog modela doći će do blagih izmena na automobilu u vidu izmena na prednjem kraju, sa novim svetlima za maglu. Biće predstavljen i novi, efikasniji dvolitarski dizel motor. Takođe će biti i poboljšanja u kvalitetu enterijera.

Chevrolet Cruze karavan

Početak prodaje: Jun
Cena: oko 14.000 funti

Posle limuzinske i hečbek varijante, Chevrolet će predstaviti i karavan verziju. Motor će biti dobro poznati 2.0 VCDi sa 161KS. Automobil će imati alu-felne od 17 coli , dosta standardne opreme uključujući i tempomat.

Chevrolet Malibu

Početak prodaje: Novembar
Cena: oko 18.000 funti

Malibu je limuzina srednje klase, bazirana na Opel Insigniji. U auto će se ugrađivati 2.0 litarski benzinski motor i dizelaš od 2.4 litra. Ovaj model je već popularan u SAD i Kini.

Chevrolet Volt

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 28.000 funti

Mala revolucija u novim tehnologijama se ogleda u ovom automobilu. Naime, on ima električni motor od 150KS, ali i benzinski motor od 1.4 litra. Za razliku od drugih hibrida, ovde je električni motor primarni, a benzinac služi samo da dopuni baterije kad se isprazne (služi kao generator). Baterije mogu auto da „teraju“ nekih 60 kilometar pre punjenja. Posle toga se aktivira benzinski motor koji pogoni elektromotor i istovremeno puni baterije, tako da je domet ovog automobila za razliku od klasičnih električnih daleko veći. Inače, „sestra bliznakinja“ Chevrolet Voltu je Opel Ampera.

Chrysler 300C

Početak prodaje: Maj
Cena: oko 35.000 funti

Nešto blaži dizajn u odnosu na prethodnu generaciju 300C i štedljiviji motori u skladu sa današnjim potrebama. Umesto benzinskog V8 motora ispod haube naći će se 3.0 litarski V6 turbo-dizel uparen sa osmostepenim automatskim menjačem. „Blizanac“ ovom modelu je Lancia Thema.

Citroen C4 Aircross

Početak prodaje: Septembar
Cena: oko 17.000 funti

Ovaj automobil je baziran na popularnom Mitsubishi ASX i cilj mu je da zada udarac dobro prodavanom krosoveru Nissan Qashqai. Moći će da se bira između pogona na prednjim ili svim točkovima. Od motora naći će se benzinci od 1.6litra – 113KS i 2.0 litra od 148KS. Dizelaši će biti 1.6Hdi sa 108KS i 1.8Hdi sa 148KS.

Citroen DS3 Ultra Prestige

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 18.000 funti

Model napravljen da proslavi odličnu prodaju modela DS3 imaće neke izmene u stajlingu: tamno-hromirane retrovizore i tamno sive aluminijumske naplatke od 17 cola. Najveće izmene biće u kabini koja će dobiti tablu od bele kože i sportska crno-bela gradijentna kožna sedišta.

Citroen DS5

Početak prodaje: Mart
Cena: oko 28.000 funti

Najnoviji član Citroen DS familije suprostaviće se „standardima“ u klasi u vidu Ford Mondea i Opel Insignije. Karoserija je kombinacija hečbeka i karavana sa malo povišenim klirensom. Kabina je veoma luksuzna sa jako lepim stilskim detaljima. Ispod haube naći će se hibridni dizel-eleketrični pogon nazvan HYbrid4 koji se sastoji od dizel motora sa 163KS i električnog motora od 34KS. Ova kombinacija će omogućiti da DS5 stigne od 0-100km/h za 8.6 sekundi i emituje samo 99g/km CO2.

Nastavak u sledećem članku >>

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: