Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

U Japanu predstavljen novi Subaru Forester

Proizvođač automobila Subaru, kompanija „Fudži teška industrija“ (FHI), danas je zvanično predstavio i pustio u prodaju potpuno novi model „forester“. Četvrta generacija subaruovog legendarnog modela još više potvrđuje osobine istinskog SUV-a.

Novi „forester“ unapređuje glavne karakteristike prethodne generacije kao što je upravljivost, bezbednost i sklad sa prirodnim okruženjem ostajući veran jedinstvenom sistemu simetričnog pogona na sve točkove (SAWD) kao jednoj od svojih osnovnih vrednosti. Jednostavnost u rukovanju brojnim korisnim dodacima i osobeni užitak tokom vožnje dodatno su unapređeni.

Od svog pojavljivanja, 1997. godine, “forester” je postao poznat širom sveta po svojim voznim karakteristikama, konforu, ali i velikoj sposobnosti za terensku vožnju uz vrhunske manevarske sposobnosti. Subaruova kompanijska odrednica “poverenje u pokret” osnova je razvojne filosofije brenda. Subaru je posvećen vrhunskim konstrukcionim rešenjima koja donose “spokoj” kako bi kreirao proizvod u skladu sa korisnikovim vrednostima i načinom života. Novi “šumar” je otelotvorenje pravca razvoja ovog čuvenog japanskkog automobilskog brenda.

Subaru ovako definiše stvarne vrednosti SUV-a: koristan i svestran uz jednostavno korišćenje; zabavan i konforan za duža putovanja čak i u otežanim uslovima; vožnja bez napora. Da bi ovo obezbedili, vozne karakteristike i kvalitet novog “forestera” su veoma poboljšani ugradnjom najsavremenijih subaruovih tehnoloških rešenja i ojačanom čvrstoćom školjke.

Koncept

Izvrsna štedljivost i bezbednosne karakteristike donose “spokoj” („Peace of Mind“) prilikom vožnje. Konfor i funkcionalnost unutrašnjosti su obogaćeni kako bi se ostvarilo zadovoljstvo koje mora da pruži vrhunski SUV. Sačuvane su osnovne karakteristike koje su inače na vrlo visokom nivou, a novi sistem kontrole pogona na sve točkove (SAWD) ne pruža samo užitak već i pouzdanost u vožnji bez obzira na uslove na putu.

Spokoj (Peace of Mind) – Poboljšanje osnovnih karakteristika vozila

  • Osnovni atributi kao što je vožnja, upravljivost i zaustavljanje su unapređeni.
  • Stabilnost, ponašanje na putu i nizak nivo buke poboljšani su zahvaljujući ojačanju karoserije.
  • Vrhunska štedljivost dostigla je japanske standarde potrošnje za 2015. godinu (sa ”lineartronic” menjačem).
  • Unapređene su karakteristike aktivne i pasivne bezbednosti.

Enterijer Subaru Forestera

Zadovoljstvo korišćenja – Redizajnirani paketi opreme radi komfora SUV-a

  • Široko vidno polje sa svakog sedišta i odličan vidokrug vozača omogućuje vožnju bez opterećenja.
  • Prostrana kabina obezbeđuje konfor za sve putnike.
  • Povećan je ugao otvaranja vrata radi lakšeg ulaska i izlaska iz vozila.
  • Vrata prtljažnika obezbeđuju lakši utovar i istovar, a jednostavnim pritiskom na dugme ona se automatski otvaraju i zatvaraju.

2013 Subaru Forester

Zadovoljstvo u vožnji – Unapređene vozne karakteristike pod bilo kojim uslovima na putu

  • Upravljivost i štedljivost poboljšani ugradnjom nove generacije bokser-motora i “lineartronic” menjača
  • Horizontalno postavljen subaruov turbo-agregat sa direktnim ubrizgavanjem u bokser-konfiguraciji kombinovan sa “lineartronic” menjačem donosi visok obrtni moment, snagu i glatko ubrzavanje uz visok stepen zaštite okruženja.
  • Ojačana karoserija i školjka obezbeđuju stabilnost i odlično ponašanje na drumu bez obzira na uslove.
  • Novi sistem kontrole pogona na sve točkove “x-mode” omogućuje vožnju pod najtežim okolnostima.

Dostupne opcije novog Subaru Forestera

Motor Model Koncept Menjač
2.0 litra, DOHC, Horizontalno postavljen bokser, 4 cilindra, benzinac, 109 KW – 148 KS (6.200 o/m), 196 nm (4.200 o/m) 2.0i Ulazni model sa osnovnom opremom 6 brzina ručni
Lineartronic
2.0i-L Viši paket sa bogatijom opremom i konforom 6 brzina ručni
Lineartronic
2.0i-L EyeSight Lineartronic
2.0i-S EyeSight Sportski model sa vrhunskom opremom Lineartronic
2.0 litra, DOHC, Horizontalno postavljen bokser,Turbo sa direktnim ubrizgavanjem, 4 cilindra, benzinac, 206 KW -280 KS (5.700 o/m), 350 nm (2.000-5.600 o/m) 2.0XT Najviši paket opreme sa najboljim voznim karakteristikama i zaštitom okoline uz vrhunsko ogibljenje, spoljašnju i unutrašnju opremu Lineartronic
2.0XT EyeSight Lineartronic
Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: