Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru predstavio Impreza WRX STI S206

Sportsko odeljenje „Fudži teške industrije“ – STI (Subaru Tecnica International) koje već četvrt veka brine o razvoju i proizvodnji vrhunskih sportskih automobila Subaru i njihovom učešću u automobilskim sportskim takmičenjima upravo je lansiralo specijalno izdanje modela „subaru impreza wrx sti“ koji nosi oznaku „S206“. Prodaja ovog automobila počela je prošle nedelje kroz prodajnu mrežu Subarua u Japanu.

Najnoviji model „STI“ iz serije „S“ baziran je na „subaru imprezi wrx sti“ sa četvoro vrata i nastavlja liniju modela „S204“ i „S205“. Ova serija predstavlja krunu „tjuniranih“ automobila „STI“-a čiji su osnovni kvaliteti naglašene sportske vozne karakteristike i posebno dizajnirana dodatna oprema za spoljašnost i unutrašnjost automobila.

U čast pobede Subarua u klasi SP3T na čuvenoj trci izdržljivosti „24 časa Nirburgringa“ održanoj juna ove godine, pripremljen je i poseban model pod nazivom „NBR čelendž pekidž“ (NBR Challenge Package) koji uz spoljašni dizajn izrazitog sportskog trkačkog automobila ima i dodatni karbonski krov kao i karbonski zadnji spojler.

Uz sportski dizajn karoserije, u „S206“ je ugrađen i specijalno pripremljeni motor koji isporučuje snagu od 235 kW (320KS) i ima maksimalni obrtni moment od 431 Nm, što ovom modelu daje osnovne karakteristike nanjboljeg „STI“-a do sada.

Predviđeno je da se proizvede ograničena serija od 300 komada, a 100 automobila „S206“ sa opremom „NBR čelendž pekidž“ već je unapred rasprodato.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: