Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Škoda Rapid Spaceback zvanično predstavljen

Škoda je konačno objavila fotografije varijante modela Rapid pod nazivom Spaceback. Spaceback ima isto međuosovinnsko rastojanje kao i hečbek varijanta, modifikovan zadnji kraj na kome se nalazi D stub i mali prozor da bi se poboljšala preglednost pozadi. Opciono u odnosu na Rapid hečbek može se dokupiti i panoramski krov. Iznad zadnjeg stakla nalazi se mali spojler koji daje sportski izgled ovom karavanu.

Što se praktičnosti tiče, prtljažnik je manji (415 umesto 550 litara), dok se obaranjem sedišta dobija 1380 (umesto 1490 litara). Ove brojke su manje jer je Rapid Spaceback kraći za 180mm u odnosu na hečbek.

2013 Škoda Rapid Spaceback

2013 Škoda Rapid Spaceback

 

Prodaja počinje u oktobru, a u ponudi će biti četiri benzinska i dva dizel motora sa snagom između 55 i 90KW. Rapid Spaceback Greenline imaće „zeleni“ 1.6 TDI dizel motor sa 66KW, potrošnje od samo 3,8 litara na 100km i količinu CO2 od 99g/km.

Od sigurnosne opreme dolazi sa standardnim, bočnim i vazdušnim jastucima za glavu, ABS, ESC (kontrolom stabilnosti), pojasevima sa zatezačem i podesivim naslonom za glavu. Opciono mogu se dobiti ksenonski farovi, svetla za maglu sa zakretanjem u krivini, sistemom za kontrolu pritiska u pneumaticima i pomoć prilikom kretanja uzbrdo. Uz doplatu može se dobiti i prtljažnik sa dvostrukim dnom.

Enterijer 2013 Škode Rapid Spaceback

Zvanična prezentacija modela biće u septembru na Frankfurtskom salonu automobila.

Prema strategiji Škode u narednom periodu, na svakih 6 meseci biće redizajnirani ili predstavljeni novi modeli. Cilj Škode je da do 2018. godine  prodaja naraste do 1,5 miliona jedinica godišnje.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: