Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Potpuno novi Transit Connect nudi pametna rešenja za prevoz tereta

Fordov potpuno novi Transit Connect nudi vodeće u klasi sposobnosti za prevoz tereta kojima se olakšava rad vodoinstalatera, električara i drugih zanatlija.

Novi Transit Connect, koji će u ponudu biti uveden krajem ove godine, omogućava preduzećima da utovare i transportuju nezgrapne i kabaste predmete kroz otvor za teret u pregradi, preklopivo sedište suvozača i – kroz najširi otvor u klasi (na verziji sa dugačkim međuosovinskom rastojanjem, L2) – jedinstvenu mogućnost da se utovari euro paleta kroz klizna bočna vrata.

Specijalan profil na vrhu pune čelične pregrade u venu L2 takođe nudi jedinstvenu u klasi mogućnost da primi panele dimenzija 2,4 x 1,2 m, dok kombi L2 nudi zadnja sedišta koja se preklapaju u ravnu teretnu platformu.

Ford Transit Connect

„Posmatrali smo kako trgovci obavljaju utovar i istovar vozila da budemo sigurani da imamo pravi dizajn za potpuno novi Transit Connect“, kaže Stephen Lesh, glavni programski inženjer za Transit Connect u Ford Evropa. „Ovaj ven je spreman na sve. On može da prevozi sve vrste alata i materijala – i da sigurno i udobno preveze radnu ekipu.“

Ford Transit Connect

Fordovi inženjeri su razvili inovativan sistem u prostoru za teret koji omogućava da Transit Connect može bezbedno da transportuje dugačke predmete kao što su cevi ili rolne podnih obloga do 3,4 metra (u verziji L2), odnosno do 3 metara u verziji sa kratkim međuosovinskim rastojanjem (L1). To je podrazumevalo razvoj poklopca u pregradi sa šarkama i poseban „savi i uroni“ mehanizam za spoljno suvozačko sedište, kao i mudar profil na površini naslona na suvozačkom sedištu, dok je instrument tabla projektovana tako da se stvari mogu pomeriti i ispod nje.

Ford Transit Connect

Potpuno novi Transit Connect kupcima nudi sledeće pametne funkcije kao što su:

  • Fleksibilno dvostruko suvozačko sedište koje omogućava da dva putnika putuju sa vozačem. Spoljno suvozačevo sedište se preklapa da bi mogle da se transportuju velike kutije na podu kabine, ili je ravno – za prevoz dužih predmeta kroz pregradu
  • Ultra bistro LED osvetljenje u prostoru za teret
  • Standardne bočne alke za pričvršćivanje u visini ramena u prtljažnom prostoru, koje omogućavaju korišćenje dodatnih petlji za vezivanje
  • Funkcionalne karakteristike mobilne kancelarije u kabini, uključujući Ford SYNC povezivanje i izdašan prostor za odlaganje stvari; unutrašnje dvostruko suvozačko sedište preklapa se u ravnu površinu kao radni prostor ili se podiže da bi se otkrio prostor za odlaganje
  • Prilagodljiva zadnja sedišta u Kombi i Double Cab ven verzijama, sa pokretnom pregradom-mrežom; L2 verzije nude jedinstveno u klasi preklapanje sedišta u drugom i trećem redu da bi se stvorila ravna platforma za prevoz tereta.

Potpuno novi Transit Connect kombi opremljen pregradom bez otvora nudi ukupnu zapreminu tovarnog prostora od 2,9 m3 (verzija L1) i 3,6 m3 (L2) ili 3,7 m3 (L1) i 4,4 m3 (L2) bez pregrade, uključujući prednji prostor za teret. Svi podaci su nastali na osnovu merenja po SAE normativima. Ven ima maksimalnu nosivost do 1.000 kg (L2) , što su najbolje performanse u klasi. Isporuke novog modela bi trebalo bi da počnu krajem 2013.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: