Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Opel Astra sa novim dizel motorom i IntelliLink sistemom

Svega godinu dana nakon što se potpuno restilizovana linija modela Astra pojavila na tržištu, Opel Astra ulazi žustro u novu modelsku godinu sa novom generacijom 1,6-litarskog CDTI dizel motora i IntelliLink info-zabavnim sistemom sa Bluetooth interfejsom.

Potpuno novi motor 1.6 CDTI predstavlja sledeći korak u Opelovoj ofanzivi na planu pogonskih grupa i može se opisati kao izuzetno tih. Pored toga, motor je u skladu sa Euro-6 standardima i troši svega 3,9 litara dizela na 100 kilometara – što je za čak 7 odsto manje u odnosu na prethodni model od 1,7 litara i 130 ks, sa Start/Stop tehnologijom. Haj-tek funkcije su takođe veoma prisutne u enterijeru Astre: novi IntelliLink info-zabavni sistem unosi svet pametnih telefona u automobil – lako upravljivo i pregledno uređeno na 7-inčnom displeju u boji.

Prefinjeni dizel motor: potpuno novi 1.6 CDTI motor sa potrošnjom od svega 3.9l/100km i emisijom ugljendioksida od 104g/km CO2

Opel Astru vodeći nemački auto magazin auto motor und sport  (broj 12/2013) smatra najpouzdanim nemačkim kompaktnim automobilom, a ovaj model nudi i širok izbor benzinskih, TNG i dizel pogonskih grupa. Težište aktuelne modelske godine kod Astre sa petora vrata, limuzine i Sports Tourera je na potpuno novom modelu 1.6 CDTI. Ovaj Opelov izuzetno tihi dizel motor je već sada u skladu sa Evro-6 propisima o izduvnim gasovima. Sa 100 KW/136 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm – što je 7% više o odnosu na prethodni od 1,7 litara, ovaj model privlači pažnju. On, istovremeno, troši manje goriva, ima nižu emisiju CO2 i tiši je u odnosu na prethodni model od 1,7 litara. Astra ubrzava od 0 do 100 km/h za 10,3 sekunde; a u petoj brzini motor ubrzava od 80 do 120 km/h za svega 9,2 sekunde. Maksimalna brzina je 200 km/h. Astra 1.6 CDTI demonstrira kombinaciju visokih performansi, impresivnog obrtnog momenta i najvišu efikasnost kod modela niske potrošnje goriva. U kombinovanom režimu Astra 1.6 CDTI troši 3,9 litara na 100 kilometara, uz emisiju ugljendioksida od svega 104 grama po kilometru, što predstavlja izvrstan učinak kada su  pitanju ekološka prihvatljivost i troškovi posedovanja!

Pored toga, novi 1.6 CDTI je prvi u klasi kada su u pitanju buka i vibracije, zahvaljujući sistemu ubrizgavanja multipoint NGV. Pomoćni delovi i poklopci motora  su takođe akustično odvojeni. Rezultat je podjednako ubedljiv i tih za vozače i putnike. Opelov novi 1.6 CDTI se uistinu može zvati tihim dizel motorom.

Optimalna povezanost: IntelliLink tehnologija sada i u Opel Astri

Ne samo ispod haube, već i kad je u pitanju info-zabavni sistem, Opel Astra je 100 odsto savremena. Ultra-moderni IntelliLink sistem integriše funkcije pametnog telefona u automobil i ostavlja snažan utisak sa 7-inčnim monitorom visoke rezolucije u boji koji omogućava jednostavan rad i lako očitavanje. Nova funkcija koja je na raspolaganju sa info-zabavnim sistemom CD 600 IntelliLink jesu telefonski pozivi preko Bluetooth i audio striminga. Sistem poseduje i USB konekciju.

Vrlo brz i precizan navigacioni sistem standardan je u konfiguracijama Navi 650 IntelliLink i Navi 950 IntelliLink. Najbolja varijanta Navi 950 IntelliLink svojim mapama pokriva čitavu Evropu a odredišta putovanja se se bez problema mogu unosti pomoću glasovne kontrole. Pored toga radio uređaj automatski prepoznaje imena pesama, albuma i umetnika pomoću audio uređaja sa USB priključkom. Pomoću USB i Aux-In priključaka vozači i putnici  modela Astra mogu pregledati slike na displeju u boji. Pored toga, mogu se čitati dolazne poruke.

Atraktivna pojava: Active-paket sa IntelliLink tehnologijom, LED-dnevnim svetlima i udobnim sedištima

Opel u Astri ne samo da nudi revolucionarne tehnologije, kao i sigurnosne i udobnosne funkcije, već ih i stavlja u naročito napredne pakete opcija. Novi Active paket ima posebne funkcije poput štedljivih dnevnih LED sijalica, CD 600 IntelliLink sistema sa displejom u boji, Aux-In, USB i hendsfri opremu preko Bluetooth interfejsa, kao i Piano Black crne dekorativne umetke u kokpitu. Tu su još i udobna sedišta, prijatna za kičmu u otmenoj, sportskoj izvedbi u kombinaciji kože i tkanine.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: