Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Renault Clio [puno slika]

Zvanično predstavljanje novog modela Clio biće u septembru na Pariskom sajmu automobila. Pre tog događaja Renault je objavio zvanične fotografije i saopštenje za javnost.

Clio je trebao dobiti novi dizajn da parira modelima u svojoj klasi i to se dogodilo. Auto ima sportsku siluetu sa markantim dizajnom prednje maske na kome dominiraju farovi i veliki Renault logo. Tu su i obavezna LED dnevna svetla.

Novi Clio imaće samo verziju sa petoro vrata, a dizajneri su se trudili da se silueta ne narušava tako što su vešto prikrili ručice za otvaranje vrata u zadnjem stubu.

Kabina je dizajnirana u skladu sa spoljašnjim izgledom i inspiriše samopouzdanje i energiju. Moderni izgled i jednostavnost korišćenja obezbeđena je zahvaljujući tabli koja je dizajnirana u obliku avionskog krila. Tome doprinosi i optimalna pozicija multimedijalnog sistema (R-Link ili MEDIA NAV) u centru konzole, sa širokom opcijom boja, digitalnim brzinometrom i udobnim sedištima. Detalji u vidu hromiranih detalja površinama crne boje visokog sjaja daju posebnu notu unutrašnjem stilu.

Personalizacija velikog broja detalja

Od samog početka kupcima biće ponuđen veliki broj opcija za personalizaciju spoljašnjosti i unutrašnjosti. Moći će da se bira između prilagođavanja: kućišta spoljnih retrovizora, rešetke hladnjaka, detalja na zadnjem spojleru, lajsni na vratima, velikog broja felni i tekstura na krovu.

Personalizacija enterijera biće moguća sledećim elementima: prekrivač kontrolne table, paneli na vratima, volan, ručice za otvaranje vrata, pokrivač ručice menjača, prsteni oko ventilacionih otvora, razni materijali za tapaciranje i opcione patosnice. Sve ovo biće pokriveno velikim izborom boja i materijala.

Manja potrošnja goriva

Novi Renault Clio kombinuje smanjenu potrošnju goriva sa zadovoljstvom u vožnji zahvaljujući unapređenim motorima. Biće dostupna dva benzinsk amotora (Energy TCe 90 i TCe 120) i nova generacija Energy dCi motora.

Pored ovih naprednih motora biće dostupno (u zavisnosti od tržišta)  nekoliko opcija koje dodatno smanjuju potrošnju goriva i CO2 emisije: ECO mod koji nudi smanjenje potrošnje goriva do 10% modifikujući performanse automobila na pritisak dugmeta, monitor stila vožnje koji savetuje promenu načina vožnje i Driving Eco aplikacija koja je dostupna kroz R-Link.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: