Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi BMW Serije 7 – Sportska staloženost i luksuzna udobnost u savršenom skladu

Novi BMW serije 7 je osmišljen da ojača svoju poziciju najinovativnijeg sedana u luksuznom segmentu. Vodeća serija BMW-ovog voznog parka u podjednakoj meri otelovljuje sportsku eleganciju, prefinjenu tehnologiju pogonske grupe i luksuznu udobnost. I sada, jasnim iskorakom u smislu kvaliteta proizvoda, sedan naglašava ovo vođstvo.

Nova LED svetla, unapređeni enterijer sa optimizovanom zvučnom izolacijom, značajno poboljšana udobnost vožnje, sveobuhvatan izbor dodatne opreme i najsavremenija tehnologija su upotrebljeni u kombinaciji u cilju stvaranja iskustva najvišeg ranga prilikom vožnje u modelima ove serije. Asortiman novih ili optimizovanih pogonskih sistema, uključujući najmoćniji svetski šestocilindrični inijski dizel motor i BMW ActiveHibrid 7 druge generacije, postavlja nove standarde performansi i efikasnosti.

Karoserija: nova LED velika svetla i nove suptilne odlike dizajna

Dinamične linije i savršeno uravnotežene proporcije i dalje leže u srcu sportskog i elegantnog prisustva BMW sedana Serije 7. Kod novog BMW sedana Serije 7 za oko najviše zapadaju nova LED velika svetla, sa BMW-ovim prepoznatljivim „korona“ prstenovima i inteligentnom trakom koja ih naglašava, koja sada obezbeđuje da novi BMW serije 7 projektuje svoj prepoznatljiv izgled i noću. Modifikovani BMW bubrezi sa rešetkama sa devet lajsni – umesto ranijih dvanaest – i revidirani prednji spojler ističu novi model u odnosu na svog prethodnika. Pored toga, pokazivači pravca integrisani u donje delove spoljnih retrovizora nalaze se među novim funkcijama vidljivim sa strane. I na kraju, ali ne i najmanje bitni, snažno isklesani zadnji deo dobija na izlgledu tankom hromiranom trakom koja povezuje dva uska reflektora na donjem zadnjem spojleru.

BMW Serija 7 LED farovi

Enterijer: nova kožna sedišta, optimizovani nivo buke, zabava na zadnjem sedištu i zvučni sistem sa centralnim zvučnikom koji se izvlači.

Besprekorno izvedeni dizajn, vrhunski materijali, kvalitet izrade i izuzetna praktičnost definišu unutrašnjost BMW sedana serije 7. Vozač i suvozač mogu da se opuste u novooblikovanim kožnim sedištima koja pružaju optimalnu bočnu podršku i neprikosnovenu udobnost na dužim putovanjima. Putnici na zadnjim sedištima, takođe, putuju u luksuzu i u najvećoj meri su izolovani od spoljen buke. Individualna sedišta su takođe dostupna kao opcija u zadnjem delu kabine i mogu se prilagoditi potrebama putnika. I opcioni paket zabave na zadnjem sedištu sa novim monitorom dijagonale 9,2 inča koji obezbeđuje osveženje, uvek je pri ruci tokom dužih putovanja. Novi vrhunski zvučni sistem „Bang & Olufsen“ snage 1.200 W daje kvalitet zvuka bez premca. Među njegovih šesnaest zvučnika spada i osvetljeni centralni zvučnik koji se skoro potpuno uvlači u komandnu tablu.

Enterijer Serije 7

Kabina: odabrani displeji tehnologiji crnog panela i centralni kontrolni displej sa 3D grafikom

U novom BMW-u serije 7, multifunkcionalni instrument displej iza upravljača usklađuje svoje signale sa potrebama vozača. Proširena tehnologija crnog panela otvara čitav novi opseg opcija prikaza preko ekrana dijagonale 10,25 inča. Instrumenti su sada predstavljeni korišćenjem različitih boja i grafike, u zavisnosti od izabranog režima vožnje, i obezbeđuju informacije specifične za situaciju, kao što su statusni i funkcionalni displeji. Kontrolni displej u centru komandne table je takođe imao velikih koristi od vizuelnih i tehničkih poboljšanja i sada koristi 3D grafiku visoke rezolucije.

Kokpit sa multimedijalnim sitemom sa ekranom od 10"

Pogonska grupa i šasija: rafinirana snaga, povećana efikasnost i poboljšana udobnost vožnje

Novi BMW serije 7 će se pojaviti na tržištu tokom 2012, naoružan novim i sveobuhvatno revidiranim motorima koji su izuzetno ekonomični, sa niskim emisijama gasova, i usmeravaju svoju moć na pogonske točkove preko inteligentnog osmostepenog automatskog menjača. Tehnologije kao što su funkcija Auto Start-Stop, regeneracija kočione sile i kontrolni prekidač sistema izmene režima vožnje (Driving Experience Control) druge generacije sa režimom ECO PRO i funkcija inercionog režima utiru put za dodatnu uštedu goriva.

Pored vodećeg modela BMW 760i sa svojim 12-cilindričnom pogonskom jedinicom i osnovnog modela motora kod BMW 730i (nije dostupan na svim tržištima), kupci mogu da biraju novi šestocilindrični linijski motor koji pokreće BMW 740i, kao i revidirani benzinski motor V8 namenjen BMW-u 750i. Šestocilindrični dizel motor za BMW 730d i BMW 740d takođe nudi vozačima kombinaciju veće snage i manje potrošnje goriva. Svoj debi će u međuvremenu imati novi BMW 750d xDrive. Pod njegovom haubom se nalazi novi šestocilindrični dizel motor TwinPower Turbo – najmoćniji dizel motor na svetu te vrste. Opseg zaokružuje druga generacija BMW ActiveHybrid 7 sa novim linijskim šestocilindričnim motorom znatno smanjene emisije gasova.

Impresivan asortiman tehnologija upotrebljeni pri izradi šasija značajno povećava udobnost vožnje BMW sedana Serije 7. Dopunjavajući optimizovano podešavanje šasije – sa modifikovanim gumenim ležajevima i novim amortizerima – kao i samonivelišuće pneumatsko ogibljenjem zadnje osovine, ovaj model je u standardnoj verziji opremljen i električnim servo upravljačem.

Najsavremeniji elektronski sistemi kontrole sa softverom, koji je takođe unapređen, takođe pomažu da se poboljšaju atributi BMW sedana Serije 7 na dužim putovanjima i obezbeđuju da nova verzija ovog modela čini putovanje još prijatnijim – kako u smislu dinamike, tako i u smislu udobnosti.

BMW ConnectedDrive: inteligentna integracija je ključ za udobnost i pouzdanost za upravljačem, uz bezbednost bez premca

Jedinstvena kombinacija sistema za pomoć vozačima i mobilnih usluga omogućava BMW ​​automobilima serije 7 da još jednom pokažu svoju inovativnu prednost i tehničku nadmoć nad konkurentima. U tom cilju, BMW ​​ConnectedDrive portfolio uključuje impresivne nove funkcije koje omogućavaju Sedanu da zadrži svoju vodeću poziciju u segmentu luksuznih automobila.

Među sistemima koji pomažu da se maksimalno poveća bezbednost su BMW Night Vision +, dinamičko svetlo sa tehnologijom prepoznavanja pešaka (jedinstveno u premijum segmentu), asistencija LED dugih svetala sa zaštitom od zaslepljivanja, asistencija u vožnji Plus sa funkcijom Stop & Go, aktivna zaštita sa automatskim sistemom za otkrivanje umora vozača i informacija o ograničenju brzine uključujući No Passing Info displej, koji prikazuje saobraćajne znake. Centralnim kontrolnim displejom upravlja daleko moćniji operativni sistem, koji obezbeđuje da programi zabave budu jednostavniji za rukovanje, istovremeno optimizujući mobilnu kancelariju i online usluge, i znatno olakšavajući korišćenje telefona. Profesionalni navigacioni sistem, je istovremeno, sada daleko moćniji i odlikuju ga izuzetno oštra grafika karata, kao i gradski 3D režim. Inovativna funkcija koja omogućava daljinsko otvaranje poklopca prtljaznika zaokružuje funkcije BMW serije 7.

Slike redizajnirane BMW Serije 7:

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: