Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Nova Buba kabriolet: svetska premijera na sajmu automobila u Los Anđelesu

Preko 330.000 modela originalne Bube kabriolet je proizvedeno od 1949. do 1980. godine.U stvaranju poslednje verzije Bube kabriolet Volkswagen je reinterpretirao vanvremenski dizajn prošlih dana i silueti dao izrazito sportski i dinamičniji izgled. Kombinacija glatke linije krova i uzdignutijeg vetrobranskog stakla, vozilu pružaju siluetu koja liči na originalnu legendarnu Bubu kabriolet.

Novi model obuhvata kriterijume dizajna moderne game Volkswagena: usisne cevi ispod branika, ravna kontura donje ivice haube motora i posebno zadnja svetla ukazuju na blisku povezanost. Kod nove Bube kabriolet, Volkswagen spaja modernu tehnologiju i najviše standarde kvaliteta sa emocionalnim zaveštanjem predaka ovog modela. Kao i kod prethodnih modela, farovi i dalje imaju klasičan okrugao oblik.

Još jedna karakteristika koja doprinosi posebnom šarmu nove Bube je tradicionalni mekani krov. Kada se spusti, on je skroz ravan, omogućavajući dobar pogled pozadi. Uprkos kompaktnoj konstrukciji krov je veoma širok i produžen. On se otvara i zatvara potpuno automatski (kod svih modela) za oko 10 sekundi.

Hromirana obloga ističe granice između čelika i materijala. Kao i kod drugih modela Bube, kompaktna instrument tabla sa izrazito velikim okruglim instrumentima i nekoliko elemenata poput dodatne pregrade za sitnice, stvaraju upadljivo drugačiji dizajn unutar nove Bube.

Nova VW "Buba" kabrio

Prtljažnik sa kapacitetom od 225 litara obuhvata zadnju klupu koja se može simetrično saviti i omogućava transport većih stvari, čak i kada je krov spušten.

Da bi se omogućila dodatna bezbednost od prevrtanja vozila, Volkswagen je razvio aktivan sistem zaštite od prevrtanja. On se sastoji od dva produžena modula koji su ugrađeni unutar vozila u prikrivenom delu iza zadnje klupe sedišta. Ako bi se automobil prevrnuo, dva modula protiv prevrtanja se aktiviraju putem centralne jedinice za otpuštanje vazdušnih jastuka. Pored fiksnih A stubova, oni pružaju efikasnu zaštitu za putnike na sva četiri sedišta u roku od milisekunde. Još jedna sigurnosna karakteristika su prednji i zadnji vazdušni jastuci za grudni koš koji su deo standardne opreme.

Nova Buba kabriolet će biti dostupna sa sedam verzija motora. Osnovna verzija motora je krajnje ekonomičan 1.2 TSI koj ima snagu od 77 kW/105 ks. Odmah po lansiranju verzija BlueMotion tehnologije ovog benzinskog motora će biti dostupna. Drugi benzinski motori su 1.4 l TSI i 2.0 l, koji imaju snagu 118 kW, odnosno 147 kW. Što se tiče dizel motora, Volkswagen nudi već oprobani TDI sa 77kW (uključujući i BMT verziju) kao i 2.0 l TDI, koji ima snagu od 103 kW.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: