Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Mitsubishi Mirage – novi kompaktni automobil za globalno tržište

Mitsubishi Motors Korporacija (MMC) objavila je da počinje sa prodajom svog novog Mirage “globalnog kompaktnog automobila” na Tajlandu počev od 28. marta.

Mirage je “globalni kompaktni automobil” razvijen u sklopu revolucionarnog koncepta koji ispunjava potrebe rapidno rastućih tržišta kao “ulazno” vozilo ali istovremeno zadovoljava i potrebe naprednih ekološki osvešćenih tržišta nudeći izuzetne performanse na polju zaštite životne sredine. Mirage će se proizvoditi u potpuno novom trećem postrojenju pri Mitsubishi Motors Tajland Leam Chambang fabrici – najvećem postrojenju MMC van Japana. Prvo će se naći u prodaji na Tajlandu, zatim u ASEAN zemljama, Japanu, Evropi a potom postepeno i na drugim tržištima.

Osamu Masuko, predsednik MMC, je neposredno pred početak ceremonije izjavio: ”Drago mi je što ću predstaviti Mirage prvo na Tajlandu. Mirage je sasvim novo kompaktno vozilo izuzetne energetske efikasnosti, sa niskom emisijom CO2, baš u vreme kada potražnja za superiorno energetski efikasnim vozilima raste u celom svetu. Želeo bih lično da se zahvalim vladi Tajlanda na njihovoj promociji eko programa automobila, čime nam je pružena šansa za učvršćivanje naših veza sa Tajlandom.

Uređaji kod Mirage-a:

  • Obezbeđuje energetsku efikasnost koja je među najboljima u svojoj klasi automobila, zahvaljujući svom novom MIVEC(*1) motoru i izuzetno umanjenom aerodinamičkom otporu i otporu trenja kotrljanja.
  • Omogućuje lako rukovanje karakteristično za komapktna vozila istovremeno zadržavajući unutrašnji prostor za pet odraslih osoba.
  • Optimizacija strukture karoserije i šire korišćenje panela visoke čistoće čine automobil oko 7%(*2) lakšim od običnog automobila iz njegove klase čime doprinose smanjenoj potrošnji goriva. Mirage koristi karoseriju RISE(*3) otpornu na udar, koja apsorbuje i distribuira sile udara tako da obezbedjuje visok nivo bezbednosti putnika.
  • Poseduje visok nivo kvaliteta kroz MMDS (Mitsubishi Motors Development System – Mitsubishi Motors Razvojni sistem), sveobuhvatni sistem upravljanja kvalitetom, koji određuje i procenjuje nivo specifičnih pokazatelja performansi u svakoj fazi od planiranja, prodaje i post-prodaje, kao i MMPW (Mitsubishi Motors Production Way – Mitsubishi Motors Proizvodni put), univerzalni okvir obezbeđenja kvaliteta.
  • Dodatno, pre proizvodnje MMC je poslao svoje inspektore iz japanskih fabrika stacioniranih na Tajlandu da ispitaju proizvedene jedinice na novom trećem postrojenju kako bi se uverili da se održavaju standardi kvaliteta iz japanskih fabrika.

Mirage će biti opremljen 1,2-litarskim MIVEC motorom koji je sa svoja 22 km/L(*4) vrlo ekonomičan, jedan od najboljih u svojoj klasi i više nego ispunjava kriterijume tajlandske vlade za sertifikat “eko vozila”(*5). Planira se prodaja oko 2.500 jedinica mesečno na Tajlandu.

*1: Mitsubishi inovativni sistem elektronske kontrole rada ventila
*2: Težinski koeficijent računat dodavanjem čelika visoke čvrstoće korišćenim na Coltu na Mirage
*3: Pojačana bezbednost pri sudaru Lancer Evolution-a
*4: Izračunato korišćenjem ECE R101, revizija 01
*5: Kriturijumi: zasnovani na evropskim metodama proračuna, više od 5L/100KM (20km/L), ispunjavaju EURO4 standarde, nakon pete godine proizvodnje obavezna je proizvodnja od 100.000 jedinica godišnje.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: