Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Mitsubishi Mirage – gradski auto kao zamena za Colt

Za novi Mitsubishi Mirage, mali gradski auto kažu da je najekonomičniji auto koji nije hibrid: potrošnja na otvorenom je 5,4 litara na 100km dok je u kombinovanom ciklusu potrošnje iznosi 5,9l/100km (za model sa manuelnim menjačem).

Dužina iznosi 378cm, širina 166cm, visina 150cm sa međuosovinskim rastojanjem od 245cm.

Standardna oprema kod automobila uključuje 7 vazdušnih jastuka, sistem kontrole pritiska u pneumaticima, ABS, EBD i pomoć pri kočenju. Pomoć pri vožnji uzbrdo je standardna kod modela sa CVT menjačem.

ESP i kontrola proklizavanja je takođe standardna sigurnosna oprema. Ova dva sistema pomažu kada računar u autu detektuje da može doći do proklizavanja automobila na vlažnoj/klizavoj podlozi.

Servo pojačanje upravljača je elektronsko što doprinosi boljoj potrošnji, a za ovako mali gradski auto za pohvalu je mali krug okretanja od 10 metara.

Agregat koji se ugrađuje u Mirage je 1.2 litarski DOHC MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control ) motor koji isporučuje 74KS (54KW) i 100Nm obrnog momenta. Od menjača može se birati između petostepenog manuelnog i  CVT.

Više o paketima opreme i ceni za neko vreme kada počne prodaja u Srbiji.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: