Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Fiat Viaggio – svetska premijera u Pekingu

Na 12. Međunarodnom salonu automobila u Pekingu predstavljen je Fiat Viaggio, potpuno nov model putničkog automobila koji će se u celosti proizvoditi u Kini. Viaggio je prvi zajednički projekat Fiata i Krajslera, kao i prvi lokalizovani projekat kompanije Fiat Guangdžou. Prvi automobili će sa proizvodne trake sići krajem juna, a u auto salonima će biti krajem ove godine, za sada samo na kineskom tržištu.

Fiat Viaggio

Viaggo, odnosno Fei Sang kako glasi kinesko ime ovog modela, kompaktni je sedan sa četvoro vrata i i sedištima za pet putnika. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju snage, efikasnosti u potrošnji goriva, tehnologije i sofisticiranog dizajna.

Osmišljen u Torinu, novi Viaggo i spolja i iznutra krasi prepoznatljivi italijanski dizajn. Savremeni stilski elementi uklopljeni su sa klasičnim: dizajneri novog modela su napravili kompaktan sedan jedinstven na ovom segmentu tržišta.

Fiat Viaggio

Dugačak je 4,679mm, a širok 1,850mm.

Novi model će imati dve verzije: sa 1.4 litarskim Turbo motorom T-Jet snage 120 KS i u snažnijoj varijatni od 150 KS, čime se obezbeđuju odlične performanse, uz održavanje ekonomičnosti u potrošnji goriva.

Fiat Viaggio

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: