Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Elegantna i prefinjena Astra sedan: novi član Astra porodice

Elegantni četvorovratni sedan, najnoviji član Astra porodice, biće prvi put predstavljen na domaćem tržištu u četvrtak, 11.10. na Sajmu automobila u Novom Sadu. Zahvaljujući njemu, Opelova gama je kompletirana, a posetioci će imati priliku da novog sedana vide nedugo nakon svetske premijere na moskovskom Međunarodnom Auto Salonu.

Nova četvorovratna Astra sedan važan je dodatak najnovijoj generaciji Astra modela. Sa prefinjenim dizajnom koji je kombinovan sa naprednim tehnologijama i visokim standardima kvaliteta, Opelov sedan namenjen je korisnicima sa visokim očekivanjima i ima potencijal da udahne novi život u kompaktnu četvorovratnu klasu.

Astra sedan predvodi Opelovu gamu

Astra porodica proširena je novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa vrhunskim kvalitetima Astre i naprednim tehnologijima, novi elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi. Sa novim četvorovratnim sedanom, petovratnim nočbekom, Sports Tourer karavanom i smelim GTC kupe modelom, postavka Opelove naprodavanije Astre je sada kompletirana.

„Sa svojim sportskim i elegantnim dizajnom, nova Astra sedan donosi nove elemente u segment kompaktnih četvorovratnih automobila“, izjavio je Opelov potpredsednik prodaje, marketinga i postprodaje, Alfred E. Rieck.

„Kao i sve naše Astre, sedan nudi visok nivo tehnologije i izuzetnog kvaliteta. Nova Astra nočbek je važan deo naše proizvodne ofanzive i igra ključnu ulogu u Opelovoj strategiji rasta. To je moderna, pristupačnija alternativa mnogim četvorovratnim sedan verzijama u segmentu srednje veličine, pa ovde vidimo značajan potencijal za rast na mnogim evropskim tržištima.“

Opel Astra sedan

Široka paleta pogonskih sistema

Nova Astra sedan, dostupna je sa sedam motora: četiri benzinska (1.4-1.6 litara, od 74 kW/100 ks do 132 kW/180 ks), od kojih se tri mogu kombinovati sa automatik menjačem sa šest brzina i tri dizel motora (1.3-1.7 litara, 70 kW/95 ks do 96 kW/130ks). Dva ultra-efikasna Astra nočbek 1.7 CDTI ecoFLEX modela sa Start/Stop sistemom i tehnologijom kontinuiranog poboljšanja efikasnosti kombinuju moćne motore od 81 kW/110 ks ili 96 kW/130 ks sa potrošnjom dizela od svega 3.7 litara na 100 km. Ovo je jednako 99 g/km emisije CO2. Uz ovu široku ponudu pogonskog sklopa, početkom sledeće godine, Astra sa četvoro vrata biće dodatno unapređena nakon lansiranja Opelove visoko-efikasne i usavršene generacije SIDI ECOTEC benzinskih motora sa četiri cilindra, zapremine od 1.6 litra, turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem sa paljenjenjem pomoću svećica.

EcoFLEX verzije Astre imaju ecoFLEX asistenta kao deo standardne opreme. Ovaj sistem pomaže u redukciji potrošnje goriva i emisija savetujući vozače kako da voze na efikasniji način. EcoFLEX asistent ne samo da prikazuje indikator menjača na centralnom ekranu, već i sve parametre koji imaju najveći uticaj na potrošnju goriva. Grafikon Eco indeksa govori vozaču koliko ekonomično vozi. Strelica mu savetuje kada da menja brzine. Prikaz potrošnje energije informiše vozača kako aktivne funkcije kao što su visok krov ili grejač zadnjeg prozora utiču na potrošnju goriva. Prikaz trenda potrošnje se ažurira svakih pet kilometara i prikazuje potrošnju goriva za poslednjih 50 km.

Nova Astra nočbek limuzina (Dužina/Širina/Visina: 4.658/1.814/1.476 mm) ima isto međuosovinsko rastojanje (2.685 mm) i pruža podjednako udoban enterijer kao i Sports Tourer hečbek model sa petoro vrata. Njen odvojen prtljažnik nudi 460 litara zapremine – 90 litara više nego model sa petoro vrata. Spuštanjem zadnjeg sedišta, prtljažnik ima do maksimalnih 1.010 litara zapremine.

Sportski i elegantan dizajn u kombinaciji sa skladnim proporcijama

Opelov tim dizajnera dao je novoj Astri nočbek veoma elegantanu i prefinjenu siluetu. Linija krova blago se savija u luk preko putničkog dela, zatim se spušta u besprekorni prelaz kroz oštro postavljeno zadnje staklo, uz izvajane aerodinamične ivice na kraju kratkog zadnjeg dela. Zakrivljeni C-stub se proteže duboko nazad, pa vizuelno prikriva veličinu prtljažnika na elegantan način. Estetska linija koja ide preko ručica vrata postaje izraženija pri kraju, stvarajući efekat mišićavih „ramena“ ispod osnove C-stuba.

Zadnji deo odlikuju oštar ugao zadnjeg stakla, integrisani zadnji spojler i izvajani branik koji se široko pruža. Dizajn zadnjih svetala je odraz prethodnih modela Astre, dok suptilni nabor koji ih povezuje dodaje širinu i sprečava utisak nabijenosti. U okviru branika ima još izvajanih karakteristika, gde niz nabora reflektuje oblik poklopca zadnjeg dela. Zajedno, svi ovi elementi se kombinuju da bi stvorili posebno dobro usklađen i harmoničan automobilski dizajn.

Kupci svih novih modela Astrinog sedana sa četvoro vrata takođe dobijaju i točkove novog dizajna. „Sport“ nivo opreme podrazumeva aluminijumske felne od 17 inča sa pet krakova. Pored toga, kupci mogu naručiti i nove aluminijumske felne od 17 inča sa deset duplih krakova, kao i aluminijumske felne od 18 i 19 inča različitog dizajna sa pet duplih krakova.

Novi sedan ispunjava sve standarde kvaliteta i vrhunske tehnologije

Sa elegantnim, sofisticiranim dizajnom, izvajanim konturama, sportskim performansama i velikim nizom tehnoloških karakteristika, novi četvorovratni kompakt cilja na kupce visokih očekivanja. Poslednja generacija Naprednih farova (AFL+) sa bi-ksenonskim prednjim svetlima donosi niz sofisticiranih funkcija kao što su: podrška visokom snopu, dinamičko osvetljenje u krivinama, ugaono osvetljenje i promenljiva distribucija svetlosti, koje se automatski prilagođavaju stanju na putu (autoput, seoski put i gradske ulice), pa čak i vremenskim uslovima. AFL+ farovi isporučuju se sa dnevnim LED svetlima koja Astri daju upečatljiv izgled zahvaljujući strelovitom dizajnu. Kada su uključena podignuta svetla, LED sijalice pomažu da se osvetle tamne ivice puta čime je unapređena osvetljenost što sve zajedno bitno pomaže povećanju aktivne bezbednosti.

Kao vrhunac već dinamičnih voznih karakteristika Astre, kupci mogu da izaberu Opelov inteligentan mehatronički FlexRide sistem koji dodatno unapređuje dinamičnost i bezbednost vozila. Mehaničke i elektronske funkcije su usklađene, pa se FlexRide šasija savršeno prilagođava uslovima vožnje. Ova vrhunska opcija, koja je veoma neobična za segment kompaktnih vozila, dodatni je primer Opelove filozofije da se pametna i vrhunska tehnološka svojstva učine raspoloživim i prihvatljivim širokom spektru kupaca. FlexRide automatski prilagođava kočenje preovlađujućim uslovima na putu i daje vozaču mogućnost izbora između tri različita režima: Standard, Tour režima podređenog udobnosti i aktivnijeg Sport režima.

Visoko-ergonomska sedišta, preporučena od strane nezavisnih stručnjaka za zdrava leđa AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V – Akcija za zdrava leđa), dostupna su za vozača i suvozača čime je udobnost podignuta na potpuno novi nivo. Sedišta treba da zadovolje set od deset kriterijuma. Zahtevi uključuju četvorosmernu lordoznu podršku (pneumatski podesiva na Astri) kao i prilagođavanje kontura sedišta prirodnoj krivini kičme. Ergonomsko vozačko sedište poseduje 18 različitih podešavanja. Veoma dugačko, najbolje u klasi, podešavanje položaja – 280 millimetara napred/nazad i 65 millimetara gore/dole – kao i nezavisno podešavanje nagiba zadnjeg dela sedišta osiguravaju optimalan sedalni položaj. Sedište na izvlačenje nudi izvrsnu podršku butinama i raspodelu sedalnog pritiska. Aktivni nasloni za glavu postavljeni su na vozačko i suvozačko mesto, kako bi se smanjio rizik od povređivanja usled naglih pokreta vrata u slučaju udara drugih kola u zadnji deo. Inženjeri su ugradili Baudenov kabel u zadnji deo sedišta, koji usmerava naslon za glavu unapred i navodi se senzorom u deliću sekunde udara. Zaključava se automatski u trenutku kada dođe u dodir sa glavom.

Zahvaljujući informativno-zabavnim sistemima vožnja je još opuštenija i bezbednija. Novi sedan dolazi sa Navi 900 navigacionim sistemom, vrhunskih karakteristika, sa digitalnim vodičem koji je sačuvan na SD kartici i putnim mrežama koje obuhvataju preko 30 gradova Evrope. Navi 900 Europe sistem dodatno omogućava vozačima da odvoje privatna i poslovna putovanja putem prepoznavanja glasa i funkcije dnevnika. U nedavnoj studiji Auto Club Europe kluba, rečeno je da Astrin Navi 900 Europe donosi najmanji rizik od ometanja u saobraćaju. „ACE Lenkard“, magazin koji izdaje Auto Club Europe, uradio je anketu na uzorku od 36 ljudi zajedno sa univerzitetom u Salcburgu kako bi video kakav potencijal imaju sistemi za informisanje i zabavu kada je u pitanju skretanje pažnje vozača. Opel Astra je izašla kao pobednik HMI (Human-Machine-Inteface, čovek-mašina-interfejs) testova, ostvarivši maksimalan ukupan rezultat kada je u pitanju ometanje koje njegov Navi 900 sistem za informisanje i zabavu stvara pri vožnji.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: