Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

BMW i8 predstavljen u Frankfurtu [SLIKE]

BMW je prikazao svoj prvi plug-in hybrid na salonu automobile u Frankfurtu. U konfiguraciji 2+2 sedišta sa putničkim prostorom od karbonskih vlakana ovaj auto ima masu od samo 1490kg. Providna vrata koja su bila dominantna na koncept vozilu su zamenjena običnim.

Napred dominiraju savremeni LED farovi se mogu opciono zameniti naprednijim laserskim.

BMW i8

Srce ovog modela je „plug-in“ hibridni sistem koji se sastoji od 1.5 litarskog trocilindričnog benzinskog TwinPower Turbo motora i električnog motora. Benzinac ima snagu od 231KS (170kW) i 320Nm obrtnog momenta dok električni motor daje 131KS (96kW). Prenos snage sa benzinskog motora na zadnju osovinu ide preko automatskog menjača sa 6 stepeni prenosa, dok prednje točkove pogoni električni motor. Baterija koja napaja električni motor ima kapacitet od 5kWh.

BMW i8 enterijer

Sve ovo zajedno donosi kombinovanu snagu od 362KS (266kW) i 570Nm obrtnog momenta što je dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h za 4,4 sekunde. Bez obzira na ove podatke, potrošnja je skromna i iznosi 2,5 litara na 100km.

BMW i8 presek sa hibridnim sistemom

 

BMW i8 – električni motor smešten napred

BMW i8 – trocilindrični TwinPower Turbo benzinac smešten pozadi

Automobil može da se kreće samo na električni pogon do razdaljine od 35km i brzine 120km/h. Kombinovani domet ovog automobila iznosi 500km.

BMW i8 „hoda“ na aluminijumskim felnama od 20 cola, a bez dodatnog troška ove felne mogu se zameniti još lakšim napravljenim od karbona.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: