Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Volkswagen eT!

Volfsburg/Potsdam, 18.11.2011 – Više od 60 godina, privredna vozila iz Volkswagena su vidno prisutna na ulicama širom sveta. Volkswagen istraživačka grupa zajedno sa Nemačkom poštom (Deutsche Post AG) koja je jedan od najvećih kupaca lakih dostavnih vozila, kao i univerzitet umetnosti u Braunšvajgu formirali su komisiju stručnjaka za pitanja transporta i mobilnosti u budućnosti. Konačno ovakvo istraživanje je dovelo do potpuno novog koncepta vozila za oblast isporuke i logistike: eT!

Prof. dr Jirgen Leohold, direktor Volkswagen istraživačke grupe je izjavio:“Mi smo analizirali radni proces i potrebe kupaca do detalja i iz ovih analiza smo stvorili ideje kako se segment dostavnih i kurirskih vozila može dodatno unaprediti na dugoročnom nivou. U ovom kontekstu mi smo se fokusirali na 0 emisija izduvnih gasova i raspoloživost prostora u gradskim oblastima, poluatomatskim funkcijama vožnje koje pružaju podršku i pojednostavljuju radni proces, kao i na integraciju novih komunikacionih tehnologija“.

Model eT! bi jednoga dana zapravo mogao da načini preokret u svetu lakih dostavnih vozila. Sa potpuno novim konceptom, sa 0 emisija, osmišljen i do najmanjeg detalja i sa poluatomatskom vožnjom, ako je potrebno! Kao potvrda za to koliko bi veliki značaj ovog istraživačkog projekta mogao biti za postojanost u oblasti transporta ističe se i podrška eT! projekta od strane Saveznog ministarstva za životnu okolinu, zaštitu prirode i bezbednost reaktora. „Vozilo eT! sjedinjuje čitavu skalu inovativnih funkcija koje će u budućnosti dobiti na značaju, posebno u oblasti logistike. Naročito mogućnost vožnje poluautomatski i električno u centru grada, sjedinjuje ekonomične i ekološke aspekte sistematičnije nego ikada“.

Ovaj model je transporter sa električnim pogonom koji sistematično prenosi električnu mobilnost u oblast komercijalne upotrebe“, rekao je dr Rudolf Krebs, direktor Grupe za električnu trakciju pri Volkswagen AG. Naravno model eT! nije vozilo koje će, za razliku od Golfa ili up! sa električnim motorom, postati dostupno vrlo skoro. Ali mi danas već moramo praviti planove kako će svet lakih dostavnih vozila izgledati u drugoj polovini ove dekade, uzimajući u obzir električne pogone“.

Da bi se radni zadaci kurira i firmi za dostavu robe olakšali i bili bezbedniji, kako bi se poboljšala logistika isporuke i skratilo vreme isporuke, modelom eT! se može upravljati poluautomatski u određenim situacijama. Vozilo može slediti osobu koja vrši isporuku od kuće do kuće („Follow me“) ili se vozilo može vratiti osobi koja vrši isporuku na komandu („Come to me“) bez vozača! Kao alternativa, vozač može da upravlja pokretima vozila putem „drive stick-a“ sa suvozačeve strane koja takođe pruža mesto za stajanje i lak pristup vozilu. Sa suvozačeve strane postoji električno otvaranje kliznih vrata, kao i lak pristup paketima. Ovo smanjuje nepotrebno kruženje oko vozila.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: