Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Volkswagen Passat CC

Kada je Volkswagen CC imao debi pre četiri godine, bio je prvi kupe model sa četvoro vrata u klasi vozila od 30.000 do 40.000 evra. Od tada se novi segment brzo razvijao i do danas skoro 270.000 ljudi u celom svetu je izabralo limuzinu modernih linija sportskog automobila. To su vozači kojima se dopada šarm kupea ali cene i prostor za najmanje 4 osobe i 4 vrata. Sada Volkswagen predstavlja tehnički i vizuelno unapređenu verziju popularnog automobila za poslovne svrhe.

Sa novim stajlingom prednjeg i zadnjeg dela, novi usavršeni Volkswagen CC  čini još smelije korake ka klasi luksuznih automobila. Njegov prošireni asortiman standardne opreme postao je takođe ekskluzivniji; ona sada obuhvata nove bi-xenon farove, statička svetla za skretanje i novi dizajn zadnjih svetala u LED tehnologiji. Ono što je takođe deo standardne opreme su: detekcija umora, RCD 310 radio-CD sistem, obloge praga vrata od nerđajućeg čelika i bezbednosni nasloni za glavu sa dodatnim uzdužnim podešavanjem (prednja sedišta).

Novi sistemi asistencije takođe nalaze svoje mesto kod CC. Oni obuhvataju opcionalne tehnologije kao što su Side Assist Plus (bočna asistencija) sa integrisanim Lane Assist (upozorenje na vozila u mrtvoj tački i asistencija vozaču u izbegavanju udesa posredovanjem u vožnji), Dynamic Light Assist (automatska kontrola glavnog svetlosnog snopa) koji je novost kod Volkswagen CC i sistem detekcije sa kamerom za saobraćajne znakove. Pored navedenog, i komfor u vozilu je bolji zahvaljujući „prilagodljivim sedištima“ sa integrisanom funkcijom masaže.

Volkswagen CC će imati inovativne benzinske i dizel motore sa direktnim ubrizgavanjem. Svi dizel TDI motori su opremljeni Stop/Start sistemom i modusom regeneracije akumulatora kao deo standardne opreme. Svi benzinski motori takođe imaju regeneraciju akumulatora. TDI motori imaju snagu od 103 kW/140 KS i 125 kW/170 KS. Benzinski motori evropske CC verzije razvijaju 118 kW/160 KS, 155 kW/210 KS i 220 kW/300 KS. U SAD, Volkswagen će ponovo lansirati benzinske motore koji imaju snagu od 147 kW/ 200 KS (TSI) i 206 kW/280 KS (FSI). Svi motori su izuzetno ekonomični. Najbolji primer je motor od 140 KS TDI. Zajedno sa manuelnim menjačem od šest brzina, njegova kombinovana potrošnja goriva iznosi samo 4.7l/100km.

Novi Volkswagen CC će biti prikazan javnosti na svetskoj premijeri na sajmu automobila u Los Anđelesu (od 18.11. do 27.11). Lansiranje na tržište će početi ubrzo nakon toga. Volkswagen CC će biti u ponudi najpre u Nemačkoj u februaru 2012. godine,  a zatim po fazama u Evropi, Americi, Rusiji, Kini i ostalim prodajnim tržištima relevantnim za ovu klasu vozila.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: