Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Koncept Opel Monza

Revolucionarni koncept Opel Monza će doživeti svetsku premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu od 12.-22. septembra (Dani za novinare 10. i 11. septembar), ali danas će Izvršni direktor Opela, dr Karl-Tomas Nojman ponuditi prvi kratak uvid u ovu uzbudljivu studiju.

„On predstavlja našu viziju Opelove budućnosti i naše osnovne vrednosti: nemački inženjering i preciznost u kombinaciji sa fantastičnim dizajnom i inovacijama pogodnim za svakodnevnu upotrebu. Koncept Monza ove elemente vodi napred u vizionarskom stilu, izražavajući ih kroz svežu inspiraciju i jasnoću. Ovaj automobil je studija koja će imati dugoročan uticaj na sledeću generaciju Opelovih modela.“ – izjavio je Karl-Tomas Nojman, izvršni direktor Opela.

Koncept Monza: Početak sledeće generacije Opelove mobilnosti

Koncept Monza prikazuje ono što Opelovi kupci mogu da očekuju da vide u budućnosti. Fokusira se na dve glavne teme koje će biti vrhunski prioritet za više od 6000 inženjera, tehničara i dizajnera u Riselshajmu koji će razvijati sledeću generaciju Opelovih modela: efikasnost i povezanost. Koncept Monza demonstrira izvanrednu efikasnost kroz svoju arhitekturu i upotrebu materijala, kao i u pogledu njegove aerodinamičnosti i revolucionarnih pogonskih rešenja. U pogledu umreženosti, nudi pionirske mogućnosti koje predstavljaju kvantni skok u razvoju sistema za informisanje i zabavu.

Mada je Opel ponekad pravio drastične promene u svom dizajnerskom jeziku od jedne generacije modela do druge, dodatno uanpređenje stila je preporznatljivo na konceptu Monza. Radi vidljivog izražavanja Opelove potrage za većom efikasnošću, studija predstavlja evoluciju Opelove dizajnerske filozofije vajarskog umeća i nemačke preciznosti, sa konturama karoserije koje daju osećaj okretne sportske prirode pre nego čiste snage mišića.

Ova crta dizajna je odmah primetna u izvedbi prednjeg dela vozila. Nizak stav sa glatkim linijama, jasno definisana hauba i upečatljiv tretman prednjih svetala zajedno automobilu daju dodatnu dozu samopouzdanja. Dodatno razvijene prepoznatljive Opelove teme su utisnute u celokupan izgled: tipičan nabor na haubi deluje više trodimenzionalno te je stoga upečatljiviji, dok se hromirana šipka na rešetki koja nosi Opelov logo sada penje ka gore sa  krilcima na vrhovima. Dve karakteristične oštrice ispod farova doprinose njegovoj sportskoj privlačnosti. Sve u svemu, Koncept Monza donosi lagan sportski izgled dizajniran da odslikava efikasnost, uzbuđenje i sjajnu zabavu tokom vožnje.

Sportska privlačnost Opelovih modela je oduvek bila neraskidivo povezana sa funkcionalnošću, te u tom pogledu Koncept Monza odaje počast prvobitnom Opel Monza kupeu, koji je pravljen između 1978. i 1986. godine. Takođe kombinuje elegantan, dinamičan stil sa funkcionalnim rešenjima za vozače i saputnike. Sličnosti između dva automobila su vidljive u elementima dizajna kao što su velike zastakljene površine i niska bočna linija.

Originalna Monza

Originalna Monza bila je prvi automobil na tržištu sa digitalnim displejom na instrument tabli, koncept Monza nastavlja sa ovom inovativnom temom. On uvodi revolucionarne tehnologije za buduće mogućnosti info-zabavnih sadržaja i povezivosti, pokazujući na koji način će Opelovi automobili sledeće generacije odgovarati na potrebe blisko povezanog i društva koje voli da deli informacije. Time će biti obezbeđena buduća individualna mobilnost koja je više od prostog iskustva vožnje.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: