Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Infiniti Q50 debituje na sajmu automobila u Ženevi

Novi Infiniti Q50, sportski sedan, debituje na Salonu automobila u Ženevi 5. marta sa svim preduslovima potrebnim da se izgradi novi, snažan nivo za privlačenje kupaca u premijum klasi širom Evrope.

Obeležavanje uvođenja nove generacije Infiniti Q familije – modela Q50 za Evropu uključuje i prvi plod sporazuma o saradnji sa partnerom alijanse, Daimler AG. Tehnički detalji Q50 za Evropu će biti objavljeni na konferenciji za novinare.

Direktor prodaje Inifiniti vozila za Srbiju u kompaniji Grand Motors, koja uvozi i prodaje automobile ove marke, Miloš Stefanović, najavljuje da će Q50 za evropske kupce imati potentne i ekonomične motore, među kojima će biti i jedan novi dizel, a svi primereni potrebama i ukusima klijentele na Starom kontinentu.

Infiniti Q50 enterijer

„Infiniti Q50 je sportski sedan svetske klase sa linijom naprednih motora koji će jasno demonstrirati svoju nameru da bude glavni igrač u okviru evropskog premijum tržišta“, kaže Bernard Loara /Loire/, potpredsednik Infiniti Afrika, Bliski istok i Evropa (AMIE).

Na svom prvom javnom nastupu van SAD, gde je imao svoju svetsku premijeru – u januaru, u Detroitu – Infiniti Q50 najavljuje novi dizajnerski pravac u Infiniti proizvodnom programu, u kojem će u budućnosti oznaku Q nositi sedan i kupe modeli, dok je značka QX nemenjena za crossovere i SUV vozila. Istovremeno, Q50 jača status brenda kao pravog tehnološkog lidera.

Snažan i prepoznatljiv, dizajn modela Q50 upućuje na Infinitijeve sportske sedane iz prošlosti – ikoničku trilogiju koncept automobila (Essence, Etherea, Emerg-e, svi predstavljeni na radnijim salonima automobila u Ženevi), koji pomažu da se oblikuje njegova budućnost.

Q50 je na samom vrhu tehnoloških inovacija: prvi u svetu poseduje tehnologiju direktno prilagodljivog upravljačkog sistema (Direct Adaptive Steering). Dalji detalji o DAS tehnologiji će biti dostupni na salonu automobila u Ženevi.

Osim Q50, na Infiniti štandu u Ženevi će biti i LE koncept, prvi Infitijev 100% električni automobil, kao i bolid trostrukog svetskog šampiona – Formula 1 Sebastijana Fetela u svojoj „odeždi“ za 2013, čime se potvrđuje nova era u partnerstvu sa Infiniti Red Bull Racing timom.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: